Baleset

Elsüllyedt egy hajó a vizen: hatan meghaltak, sok az eltűnt

Létrehozva: 2024.07.24.

A helyszínre mentőhelikoptert is riasztani kellett.

Hat ember meghalt, hét pedig eltűnt, miután egy halászhajó elsüllyedt a Falkland-szigeteknél. Az eset kapcsán a hatóságok vizsgálatot indítottak.

víz, tó, fuldoklás
Elsüllyedt egy halászhajó a Falkland-szigeteken Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A végzetes baleset a partoktól közel 200 mérföldre (322 kilométer) történt, amikor a 27 embert szállító, Szent Ilona brit területen közlekedő hajó bajba került. Az Argos Georgia nevű, 176 láb (53 méter) hosszú vízi jármű a spanyol hatóságok szerint az Atlanti-óceán déli részén, Argentína közelében süllyedt el.

A másik 14 utast két közeli halászhajó legénysége mentette ki. A hajó tíz tagját spanyolként azonosították a galíciai Pontevedra tartományi tisztviselők. Egészségi állapotukról nem adtak tájékoztatást, amíg a családtagokat nem értesítik a történtekről. 

A regionális kormány az X-en közölte, hogy az egyik elhunyt a hajó szakácsa volt, aki az északnyugati Baiona városából származik. Megemlítették továbbá, hogy a legénység különböző más nemzetiségűekből állt. 

Egy helikopter, egy másik repülőgép és több hajó indult a legénység megmentésére, de a súlyos időjárás miatt le kellett állítaniuk a műveletet. A mentőcsapat hétfőn vette észre a tengeren rekedt túlélőket, de a rossz látási viszonyok, a szél és a viharos víz miatt kénytelenek voltak visszafordulni. Az erőfeszítéseket kedden, a vihar elvonulása után folytatták.

Az Argos Georgia 2018-ban épült, és a magántulajdonban lévő Argos Froyanes Ltd. közös brit-norvég vállalkozás üzemeltette - írja a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek