Összefogás

Értük fogott össze egész Nagykanizsa - Lacus és Bogi is komoly betegséggel küzd

H. Á.

Létrehozva: 2024.07.07.

A Reichert család most egy speciális babakocsira gyűjt, hogy megkönnyítsék a beteg Lacus mindennapjait. Lacus testvére Bogi valamivel jobban boldogul, de az ő napjai sem könnyűek.

A Bors számolt be elsőként annak a négygyermekes nagykanizsai családnak a nehézségeiről, akik gyermekei közül ketten is súlyos betegségekkel küzdenek. A Reichert család Lacusa és Bogija számára július 7-én vasárnap délután egy adománygyűjtő rendezvényt szervezett édesanyjuk, melyen számos érdekes programmal készültek kicsiknek és nagyoknak.

Lacus számra nagyon fontos lenne a speciális babakocsi.
Lacus számára nagyon fontos lenne a speciális babakocsi. Fotó: Lacus és Bogi Világa Alapítvány

A kis Lacus még csak 15 hónapos volt, amikor az édesanyja, Reichert Nóra észrevette, hogy valami nem stimmel. Sem a mozgása, sem a beszéde nem úgy fejlődött, mint ahogyan a korabelieknél az megszokott lenne. Pár évvel később az is kiderült, hogy mi ennek az oka: autizmust és epliepsziát állapítottak meg nála, emiatt a mai napig csak pár szót beszél, pedig már elmúlt 6 éves.

Lacus testvére, Bogi is beteg: ő koraszülött volt, a tünetei pedig hasonlóak Lacus tüneteihez, ő is lassabban fejlődik, de őt nem diagnosztizálták sem autizmussal, sem epilepsziával.

Július 7-én vasárnap délután egy elképesztő rendezvénnyel szeretnének adományokat gyűjteni a két beteg kisgyermek számára, amiben többen segítik a Reichert családot.

A kis Bogi szerencsére óvodába is járhat.
A kis Bogi szerencsére óvodába is járhat. Fotó: Lacus és Bogi Világa Alapítvány

– Mindenkinek nagyon hálás vagyok a rengeteg segítségért és egy valakit a fellépők közül is szeretnék kiemelni: az egyik utolsó fellépő zenekart, akik annak ellenére jöttek el, hogy támogassanak minket, hogy ez eredetileg nem volt biztos, mivel súlyos beteg a kislányuk. Nekik külön köszönöm, hogy ebben a nehéz helyzetben is mellénk tudtak állni – hangsúlyozta Nóra, a négy gyermek édesanyja, akik közül a nagyobbik lány és a kisebbik fiú szerencsére egészséges.

A nagylány sikeresen elvégezte az első osztályt. Négyes-ötös tanuló és imádja minden percét. A kisebbik fiú pedig óvodás lett.

- mondta a Borsnak Nóra, Lacus és Bogi testvéreiről. A család teljesen érthető okokból már nagyon várja, hogy végre összegyűlhessen a pénz a Lacusnak szánt speciális babakocsira, mely több százezer forintba kerül. A különleges rendezvényen – melyet talán Lacus és Bogi vár a legjobban – nemcsak a fellépők előadásaival, hanem büfével, zsákbamacskával és tombolával is készülnek az érdeklődőknek.

– Sok mindennel készültünk, egy szállodától például nagy értékű wellness utalványokat kaptunk, melyet tombolán lehet majd megnyerni, ezen kívül egy helyi tanár is nagyon sokat segített nekünk. Ami pedig az egész napot illeti, magát a rendezvényt igyekeztünk úgy összerakni, hogy a gyermekek és a felnőttek is jól érezzék magukat. Amit csak tudtunk, interaktívvá tettünk árulta el a Borsnak Lacus és Bogi édesanyja, a vasárnapi rendezvény fő szervezője.

A Lacus és Bogi Világa Alapítványról szóló cikket IDE KATTINTVA tudod elolvasni, a család számra pedig ITT TUDSZ adományt küldeni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek