Diagnózis

"Azt hittem, csak az esküvő miatt stresszelek, de kiderült, hogy rákos vagyok"

Bors

Létrehozva: 2024.07.23.

A fiatal nő álmában sem gondolta volna, hogy 30 évesen rákos lehet. A mellében érzett csomóval ezért nem is fordult egyből orvoshoz.

Az Egyesült Királyságban élő Leone 2021 végén, hetekkel az esküvője előtt talált egy csomót a bal mellében. Akkor még csak 30 éves volt, így biztos volt benne, hogy ilyen fiatalon nem lehet rákos.

Eleinte nem gondoltam, hogy ez komoly, és azt hittem, el fog tűnni

– árulta el az ápolónő, aki akkoriban a Covid-osztályon dolgozott, ezért sok stressz érte, ezt tette felelőssé a csomó kialakulásáért.

– Stuarttal, a férjemmel Cipruson volt az esküvőnk, és féltem, hogy elkapom a Covidot, és nem fogok tudni repülni, de szerencsére sikerült összeházasodnunk. Azt hittem, hogy a csomó eltűnik, ha a dolgok egy kicsit kevésbé lesznek stresszesek. Sajnos nem így lett – tette hozzá Leona, akinek egyre csak nőtt a csomó a mellében, és a férje is nagyon aggódott, ezért végül bejelentkezett a háziorvosához. Ezután vizsgálatok sora várt rá, majd mintavételre is sor került, mire megállapították, hogy a fiatal anyuka rákkal küzd – írja a Metro. Leone azért is állt értetlenül a helyzet előtt, mert mindig egészségesen étkezett, sportolt, ritkán ivott alkoholt és nem dohányzott.

Csak az járt a fejemben, hogy nem leszek az akkor hároméves lányom, Hollie mellett, amikor iskolába megy

– nyilatkozta a nő, aki ezután kemoterápián esett át és eltávolították a nyirokcsomóit. Kezelése utolsó részeként 15 sugárterápiás kezelést kapott 2022 augusztusában. A fiatal nőnek az a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, mert számára is bebizonyosodott, hogy a rák nem életkor vagy életmód alapján válogat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek