Utazás

A legkisebb kalandorok: csak 1 és 2 éves a testvérpár, de már egész Európát bejárták

L.A.

Létrehozva: 2024.07.22.

A gyerekek sok mindent láttak már a világból.

A testvérpár Evelina és Leo Kadela korán elkezdte az utazgatást a világban, hiszen még csak egy- és kétévesek. A gyerekek máris beutazták egész Európát.

Fotó: Pixabay

Édesanyjuk, a 27 éves Alex Kadela szerint világrekordot döntöttek a kicsik. Tavaly decemberben elhagyták londoni otthonukat, és az édesanya hat hónapot töltött országjárással. Az apuka, a 29 éves Piotr pedig csatlakozott családjához, amikor tehette. A legfiatalabbak Guinness-rekordját tavaly a norvég testvérek, Sander és Mathias Rolen döntötték meg, akik 17 évesek egyedül utaztak.

A gyerekeim túl kicsik voltak ahhoz, hogy egyedül utazzanak, ezért hivatalosan nem kvalifikálják magukat. De egy olyan világban élünk, ahol azt mondják az embereknek, hogy az élet megáll, ha gyermeked születik. Megmutattuk, hogy a világot gyerekekkel beutazni száz százalékig lehetséges

- mondta az anyuka.

Amikor otthagyta a nő a munkáját, hogy utazzon, teherbe esett, az emberek pedig azt mondták neki, hogy a kalandjai ezzel véget is érte. Ő és Piotr azonban elvitték Leót a nászútjukra Máltára, Portugáliába és Lengyelországba, amikor öt hetes volt. Evelina pedig mindössze 9 hetes korában szállt fel első Marokkóba tartó gépére.

A repülőre felülni olyan, mint bármely más gyereknek, aki autóba ül be

– mondta Alex, aki hozzátette, a gyerekek jól viselték, amikor a késések miatt a két és fél órás buszút 16 órára változott. 

A gyerekek pedig minden ország játszóterét látogatták meg. A költségek csökkentése érdekében, ha szükségük volt ruhára, használtan vásároltak, ételt mindig főztek és főleg vonattal, buszokkal, utaztak és családoknál szálltak meg. A gyerekek olyan helyi ételeket próbáltak ki, mint a khachapuri (kenyér sajttal és tojással a tetején) Grúziában, sáfrányos rizs Azerbajdzsánban és paella Spanyolországban. Természetesen volt néhány probléma is útközben.

A gyerekek egyszer rosszul voltak és hánytak egy repülőn

– emlékezett vissza Alex.

Aztán elvesztettem az útlevelünket – Koszovóból Albániába utaztunk, és a buszon hagytam őket, de másnap visszakaptam. A lényeg, hogy ne ess pánikba: ha valami elromlik, ne stresszelj, mert a gyerekek felfigyelnek rá.

A rettenthetetlen anyuka arra is megtanította gyermekeit, hogy köszönjenek minden ország nyelvén. Most otthon vannak és két hónapos kirándulást terveznek az Egyesült Államok keleti partján, előtte pedig Tunéziába, Algériába és Egyiptomba utaznak - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek