Jóslat

Hihetetlen, mit ígér a mai nap - ezt semmiképp se hagyd ki!

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.07.02.

Ugye te is tudni akarod, hogy milyen idő vár ránk júliusban? Ne aggódj, már itt is vagyunk egy újabb hihetetlen időjósló nappal, ráadásul akár még hatalmas szerencse is érhet!

Őseink nem tudtak a televízió, rádió adásokból, vagy épp internetes portálok előjelzéseiből tájékozódni az elkövetkező időjárásról, így kénytelenek voltak tapasztalataikra hagyatkozni. A több évtizedes megfigyelések jól beváltak, így elődeink ezekhez időzítették az állattartás és a gazdálkodás legfontosabb pilléreit. Július 2. napja, Sarlós Boldogasszony napja például, az aratás kezdete. Őseink úgy tartották, hogy Sarlós Boldogasszony, az aratás édesanyja, aki gondoskodik a szegényekről. Ehhez a naphoz számos hiedelem és babona köthető, ráadásul a következő hetek időjárása is megjósolható. Ha szeretnéd tudni, hogyan hozhat szerencsét neked ez a nap, lapozz tovább!

Szerencsehozó ünnep lehet július 2-a, az aratás kezdete Fotó: pexels.com

Az életet ünnepeljük

Őseink ezen a napon csak jelképesen arattak, ugyanis ez a nap inkább ünnep volt. A bibliai történet szerint az idős Erzsébetnek nem volt gyermeke. Gábor angyal megjósolta férjének, hogy fiúgyermekük fog születni. Fél évre rá Gábor angyal Szűz Mária előtt is megjelent, hírül adta, hogy Isten fiával várandós, s hogy idős rokona is fiúgyermeknek fog életet adni. Mária ekkor elindult, hogy meglátogassa Erzsébetet. A népnyelv sarlós jelzővel látta el a keresztény ünnepet, így csodás szimbólummal kötötte össze a két eseményt, az életet adó búzát, vagyis az aratást a várandós édesanyákkal. Épp ezért Sarlós Boldogasszony nem csak a szegények és a rászorulók védőszentje, hanem az édesanyáké is.

Áldott eszközök

A hiedelem úgy tartja, hogy ezen a napon Sarlós Boldogasszony köztünk jár és megszenteli a munkához használatos eszközeinket. Elődeink ezen a napon a templom falának támasztották a kaszákat, sarlókat és várták az áldást, mely az egész aratást megpecsételte. A megváltozott világban, ha valaki igazán erősen kéri Sarlós Boldogasszonyt, a mai modern eszközeinket is megáldhatja, hogy az év többi részén áldás legyen a munkánkon.

Íme a júliusi időjóslás

Természetesen ehhez a naphoz is köthető egy időjóslás. A régi kor embere szerint, ha ezen a napon esett az eső, szinte biztos, hogy még 40 napig esni fog. Ha hihetünk az időjárás előrejelzésnek, nem kell tartanunk a 40 napos esőtől, ugyanis igazi kánikula vár ránk ezen a napon.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek