Praktika

Fesztiváltrükk: így nem megy kárba a repohár

Létrehozva: 2024.07.21.

A fesztiválozás elmaradhatatlan kelléke a sör mellé a repohár!

A Fanny magazin segítségével bemutatjuk, hogyan működik a repohár-rendszer és hogyan lehet visszaváltani!

A repohár már a fesztiválok és bulihelyek állandó eleme  Fotó: Majzik Attila

Védjük a környezetet!

Ma már szinte minden rendezvényen repohár rendszer működik, legyen szó fesztiválról, koncertről, de még az állatkertekben és strandokon is találkozhatunk vele. Célja, hogy eldobható műanyagpoharak helyett újrafelhasználható ivóeszközöket használunk, ezáltal csökkenthető a hulladék mennyisége.

Keressük ki a listából!

Hazánkban több repohár forgalmazó cég működik, ezért még indulás előtt érdemes utánanézni, hogy az adott rendezvény, ahova tartunk, melyik céggel áll partnerségben, és milyen feltételek szerint használhatjuk a rendszert.

Elég csak egyszer kifizetni

Ha még nem rendelkezünk a rendezvényen használt repohárral vagy tokennel, a pultos egyszeri pohárdíjat számol fel a megvásárolt italunkhoz. Ha elfogyott az italunk, a pultnál csak le kell adnunk a poharat, és a következő italunkat már egy új, tiszta pohárba töltik.

Váltsuk be tokenre

Ha már nincs szükségünk a pohárra, a legtöbb esetben a pultnál kérhetjük, hogy cseréljék vissza tokenre, amit később az összes partnernél beválthatunk anélkül, hogy ismét fizetnünk kellene érte. Ez azoknak előnyös, akik a közeljövőben más eseményeken is részt vesznek, ahol felhasználhatják a tokent.

Tartsuk a mobilon

Kérdezzük meg, van-e lehetőség a tokent digitálisra átváltani, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy véletlenül otthon felejtjük vagy elveszítjük. Ehhez először töltsük le a mobilalkalmazást telefonunkra, majd adjuk le a tokent a pultnál, és NFC érintéssel vagy QR-kód beolvasásával digitalizálhatjuk azt a telefonunkra.

Csak kölcsönbe kapjuk!

A mobilapplikáció előnye, hogy díjmentesen is kölcsönözhetünk repoharat. Ha a kiváltás után 72 órán belül leadjuk bármelyik partnernél, a pohár használata teljesen ingyenes. Ha viszont nem sikerül visszavinni, a regisztrált bankkártyáról levonják a pohár díját. Később az így megvásárolt poharat fizikai vagy digitális tokenre válthatjuk.

Vigyázzunk rá otthon is!

Természetesen a poharat haza is vihetjük! Ezt a lehetőséget legtöbbször azok választják, akik ritkán járnak olyan rendezvényekre, ahol felhasználhatják. Fontos, hogy vigyázzunk rá, mert a sérült poharat legközelebb nem tudjuk tiszta pohárra vagy tokenre cserélni.

Nézzünk az aljára!

Ha már felgyülemlett néhány pohár, és nem emlékszünk, melyik rendezvényen vásároltuk őket, a pohár alján ellenőrizhetjük a forgalmazó céget. Miután sikerült beazonosítani, nézzük meg a weboldalukon, hol fogadják el a poharat.

Kérjük vissza a pénzünket!

A rendszer hátránya, hogy az újabb helyen újabb repoharat kell vásárolni. Néhány fesztiválon azonban a Mastercard pénzküldési funkciójával a repoharak teljes árát visszakaphatjuk. Ehhez a repoharat a visszaváltó ponthoz kell visszavinni, aminek ára egy érintéssel a bankkártyára kerül. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek