Fülöp herceg

Mibe keveredett szegény, megboldogult Fülöp herceg? Szexbotrányban szedték elő a nevét

L.A.

Létrehozva: 2024.07.22.

A herceg ismerhette a lányt.

A néhai Fülöp herceget megnevezték néhány FBI-dokumentumban, amelyek részletezik az 1960-as évek hírhedt szex- és kémbotrányában játszott szerepét.

The Royal Family Attend the Christmas Day Church Service
Fotó: Northfoto

A Profumo-ügy megrázta a brit intézményrendszert, amikor a házas hadügyminiszter, John Profumo tagadta, hogy szexuális viszonya volt egy tinédzser lánnyal, az akkor 19 éves Christine Keelerrel. Kénytelen volt lemondani, miután bizonyítékok merültek fel a viszonyról , és kiderült, hogy hazudott. A botrány nemzetbiztonsági kérdéssé vált, mert Christine lefeküdt egy orosz kémmel a hidegháború tetőpontján.

Régóta folynak a találgatások a herceg kapcsolatáról az üggyel kapcsolatban, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának újonnan nyilvánosságra hozott irataiból pedig kiderült, hogy az FBI-t arról értesítették, hogy Fülöp herceg személyesen kapcsolatban állt Christine Keelerrel és barátjával, Mandy Rice-Davies-szel.

A szóban forgó akta egy döntő fontosságú feljegyzés, amelyet az FBI akkori igazgatója, J Edgar Hoover írt. A feljegyzésben, amelyet 1963. június 20-án küldtek el az Egyesült Államok londoni nagykövetségére, ez áll: 

(...) Volt egy pletyka, hogy Fülöp herceg kapcsolatban állhatott ezzel a két lánnyal.

A Profumo-ügy az egyik legnagyobb horderejű botrány volt a 20. században. Christine Londonba költözött, és a Murray's Cabaret Clubban kezdett dolgozni Sohóban. Ott találkozott Dr. Warddal, akiről ismert, hogy gyönyörű fiatal nőket szerzett be a brit intézmény tagjainak. Dr. Ward bemutatta őt John Profumo miniszternek 1961-ben egy csillogó partin - írja a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek