Tragédia

Horrorbaleset Angyalföldön: ez vár a halálos baleset után elmenekülő 20 éves holland gyorshajtóra

B. T.

Létrehozva: 2024.07.24.

Vizsgálják, hogy a férfi, aki a Mercedest vezette, fogyasztott-e drogot.

Mint arról a Bors is beszámolt, egy külföldi rendszámú Mercedes okozott végzetes kimenetelű tragédiát szombaton (július 20.) reggel a Róbert Károly körúton. Ismeretes: a Mercedes sofőrje és két utasa buliból indultak el, amikor a piros jelzést figyelmen kívül hagyva, iszonyatos sebességgel rohantak bele egy 47 éves, szabályosan közlekedő sofőr Suzukijába. 

A Mercedes a piroson hajtott át, úgy ment neki a szabályosan közlekedő Suzukinak   Fotó: Bors

Úgy gondolta, hogy ő majd tudja mekkora sebességgel és milyen szabályok szerint vezet. A Suzukiban ülő, szabályosan közlekedő 47 éves férfinek esélye sem volt 

- írta az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A két autó valóban brutális erővel ütközött össze: a fekete Mercedes GLA az oldalánál találta el a fehér Suzukit, ami valósággal kettétört a becsapódáskor, ami nem csoda, lapunk ugyanis úgy értesült, hogy a baleset után a Mercedes kilométerórája 160-at mutatott.

 Bár a bent ülő férfit még sikerült a Honvéd Kórházba szállítani, állapota már akkor válságos volt: élet és halál között lebegett, lapunk úgy tudja, hogy estére már több szerve is leállt. Sajnos minden igyekezet ellenére sem sikerült megmenteni az életét, szervezete nem sokkal később feladta a harcot. 

A balesetet okozó kocsiban ülők azonban döbbenetes módon saját lábon szálltak ki a Mercedesből. Az információink szerint holland fiatalok azonban egy pillanatig sem gondoltak segítségnyújtásra: a 20 éves sofőr és egyik utasa ugyanis azonnal elmenekültek, futva távoztak a helyszínről, a kiérkező rendőröket csupán egyikük várta meg. 

A Mercedest vezető holland állampolgárságú férfit és utasát a BRFK Bűnügy Bevetési Osztályának kellett előkeríteni a fővárosban és elfogni

 - tette hozzá a rendőrség.

A Suzuki valósággal kettétört az ütközéstől   Fotó: Bors

Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a rendőrséget, akik elmondták: a sofőrt végül Zuglóban találták meg, és jelenleg is a rendőrségen van. Azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy a baleset idején drog vagy alkohol befolyása alatt állt-e:

A vezető bűnügyi felügyelet alatt áll. Az eljárásban tőle mintát vettek, az ezzel kapcsolatos szakértői vizsgálat folyamatban van. A vezetőt gyanúsítottként hallgatták ki, a gyanúsítással szemben panasszal nem élt

 - mondta el a Borsnak a BRFK. 

Lapunk úgy tudja, hogy időközben a Mercedesért megjelent egy külföldi férfi, aki el akarta vinni a kocsit, de a rendőrség közölte: ez nem lehetséges, ugyanis lefoglalták a kocsit. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek