Vonatgázolás

„Ez olyan értelmetlen halál” - Újabb áldozatot szedett az elátkozott átjáró, doktornőt gyászol Siófok

E. R. A.

Létrehozva: 2024.07.26.

Szomorúan lehajtják a fejüket a siófokiak, ha elmennek a vasúti átjáró mellett, amit csak elátkozott átjáróként emlegetnek. Legutóbb szerdán, július 24-én szedett újabb áldozatot: a Balaton parti településen úgy tudják, egy fiatal doktornőt ütött el itt a vonat.

Egymás után tolják ki a bevásárlókocsikat az emberek nap mint nap a Zamárdi utcai bevásárlóközpontból Siófokon. Ki autóval, ki pedig gyalog indul haza, de ha tehetik,elkerülik a legközelebbi gyalogos átjárót, mert az arról vált hírhedtté, hogy gyakori a baleset. Legutóbbi szerdán, július 24-én gázolt itt a vonat.

Vonat gázolt halálra egy nőt Siófokon /
Vonat gázolt halálra egy nőt Siófokon / Fotó: Máthé Zoltán / MTI

„Fékezésre ébredtem”

A Siófokon élők körében rossz híre van a Zamárdi utcai vonatátjárónak. Mindenki pontosan tudja: aki itt nem figyel, az életével játszik. Olyan, mintha az átjárón átok ülne: évente több vonatgázolás is történt már ott. Ez a sínpár  köti össze a siófoki vasútállomást a balatonszéplakival. A siófokiak szinte már meg sem lepődnek, amikor ennél az átjárónál történik baleset. 

Legutóbb július 24-én követelt áldozatot az elátkozott vasúti átkelő: a Sonline.hu írta meg, hogy egy nő lépett a sínekre, amikor a Nagykanizsáról Budapestre felé tartó Tópart Intercity hajnal 5 óra 14-perckor elgázolta. A lap úgy tudja, nem öngyilkosság történt, hanem baleset.

A gázolás után megjelentek a gyászoló posztok az egyik siófoki nyilvános Facebook-csoportban. Egy névtelen posztoló búcsúzott az áldozattól elsőként, aki hajnalban hallotta a vonatgázolást. Örökre az emlékezetébe égett a pillanat

- Reggel a vonat dudálására és kerekeinek a csikorgására lettem figyelmes. Éreztem, hogy tragédia történt, és így is lett! Egy hölgyet halálra gázolt a vonat Siófokon. Nyugodjék békében – búcsúzott a posztoló. 

A vasúti átjáró egy bevásárlóközponttal szemben van /
A vasúti átjáró egy bevásárlóközponttal szemben van. Gyakori itt a baleset, pedig jól belátni a vasúti pályát.  / Fotó: Google Maps

- Basszus, én mindig olyan félve megyek át ott, még ha szabad is a jelzés.. Kábé’ ötször szétnézek - írta Gitta, mire egy másik fültanú is jelentkezett. 

- A reggeli fékezésre ébredtem, de nem gondoltam semmi rosszra. Sajnálom szegényt – írta Eszter.

Vida meg sem lepődött azon, hogy itt megint tragédia történt: 

A legtöbb baj ennél az átjárónál van! Sokszor történik itt gázolás, és a következő, város felé eső átjáróban is. Nekünk, itt élőknek ez szörnyű tragédia. Én is itt járok át a partra menet… Borzasztó látni a fehér fertőtlenítőt a balesetek után, aztán a virágot, mécsest minden évben. Ismerősünket is elgázolta már ott a vonat, és egy diákot is… 

- fogalmazott az asszony.

A helyiek szerint évente több baleset is történik a vasúti átjárónál /
A helyiek szerint évente több baleset is történik ennél a vasúti átjárónál / Fotó: Google Maps

Ő lehetett az áldozat?

Harminc siófoki búcsúzott a gyalogos nőtől: síró, fekete szív emojikkal emlékeztek meg róla. Sokáig nem derült ki, kit gázoltak el, mígnem több kommentelő is felfedte: úgy tudják, egy fiatal doktornőt gázolt el a vonat. 

Ez olyan értelmetlen halál! Most egy fiatal orvos halt meg futás közben. A fülében fülhallgató volt, de nem biztos, hogy zenét hallgatott

 – találgatott Vida, mire egy másik hozzászóló hozzáfűzte: 

- Borzasztó volt hallani! Teljesen egyértelmű volt, hogy valakit elütött a vonat. A hölgy családjának sok erőt kívánok, a mozdonyvezetőnek pedig mihamarabbi feldolgozást a történtekhez.

– írta Emőke.

Kerestük a Siófoki Rendőrkapitányságot, pontosan hogyan történt a baleset, válaszukkal cikkünket frissítjük. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek