Hihetetlen

Halottnak nyilvánították, két órával később, percekkel a balzsamozás előtt vették észre, hogy még él

B. V.

Létrehozva: 2024.07.13.

A 82 éves idős asszonynál tett végzetes hiba később tényleg az életébe került.

Bíróságra megy annak a Janet Balduccinak a családja, akit orvosi hiba miatt halottnak nyilvánítottak egy ápoló otthonban, pedig ő nagyon is élt. Ennek következtében pedig hullazsákba rakták, ahol órákat töltött el a balzsamozásra várva. Azonban, amikor a 82 éves idős asszonyt elvitték egy temetkezési szolgáltatóhoz, akkor jöttek rá, óriási hiba történt. A vállalat egy alkalmazottja ugyanis a zsákot kinyitva látta, Janet bizony lélegzik és pulzusa is van.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Halottnak nyilvánították pedig igenis élt Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Az idős asszonyhoz azonnal mentőt hívtak, akik kórházba szállították őt, ahol még egy napig életben volt, ám végül ott tényleg életét vesztette. Fiai, Robert és Joseph Balducci most bíróságra megy az otthon és a temetkezési vállalat hanyag munkája és figyelmetlensége miatt, ami végül tényleg halálhoz vezetett. Nem értik, hogyan rakhatták anyjukat még élve egy hullazsákba.

Az ápolónő minden kritériumot követett, amikor halottnak állította őt? Vajon egy orvos leellenőrizte azt, amit az ápoló állított? 

- tette fel Robert és Joseph ügyvédje a fivérek legnagyobb kérdését.

Életének végét járta ez kétségtelen, de úgy néz ki egyszerűbb volt azt állítani, hogy halott mintsem gondoskodni róla. Épp ezért nincs semmilyen kifogás arra, hogy egy élő személy hullazsákba rakjunk és balzsamozásra küldjünk. 

A testvérek épp ezért leginkább a hanyagság vádjára alapoztak a feljelentésük során pláne, hogy kiderült, hogy anyjuknál azt sem vette észre az otthon, hogy mélyvénás trombózisban szenvedett - írj az UNILAD.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek