Aktuális

Lángolt egy buszt Mezőberényben, a hős sofőr próbálta oltani

B. T.

Létrehozva: 2024.07.17.

Először a sofőr rohant oltani, később a tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Hatalmas lángokkal égett egy busz hétfőn (július 15.) délután Mezőberényben, a Laposi Kerteknél. Információink szerint a egy közeli gyár munkásait szállító busz eddig ismeretlen eredetű okok miatt kapott lángra, azonban a tűz percek alatt végigszáguldott a járművön, így az pillanatokon belül lángokban állt. 

Először a bátor sofőr rohant, hogy eloltsa a lángokat, végül azonban a tűzoltók fékezték meg a tűz terjedését   Fotó: Pexels (illusztráció)

Úgy tudni, hogy először maga, a busz döbbent sofőrje vette észre, hogy nagy a baj, így ő rohant oda elsőként, hogy megpróbálja megfékezni a lángokat. Az elszánt és bátor férfi ezért azonnal poroltót ragadott, és azzal rohant harcba a mindent felemésztő tűz ellen.

 A tűz azonban egyre csak terjedt, lapunk úgy tudja, hogy olyannyira, hogy az hamarosan elérte a közeli fákat és bokrokat is. Ez a száraz időben és a rekkenő hőmérsékletben különösen veszélyes volt, azonban szerencsére idő közben a riasztott tűzoltók is gyorsan a helyszínre értek, és profi szinten kezdték meg az oltást: 

Teljesen kiégett egy huszonnégy személyes autóbusz Mezőberényben, a Laposi Kerteknél. A tűz egy utánfutót és a környező növényzetet is elérte. A mezőberényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat

 - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Információink szerint azonban ennek ellenére a busz teljesen leégett. 

A Bors úgy értesült, hogy a buszon senki nem sérült meg, csodával határos módon mindenki ép bőrrel úszta meg a történteket. A Beol információi szerint is csak a szerencsén múlott, ugyanis a sofőr éppen az előtt szállt le a járatról, hogy elugorjon ebédszünetre. 

Egyelőre még nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, a körülményeket szakértők bevonásával vizsgálják majd. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek