Gyermekbántalmazás a szolnoki kalandparkban

"Kétgyermekes apaként is mélységesen elborzaszt" - kitálalt a szakértő a kalandparkos botrányról

Létrehozva: 2024.07.19.

Módosítva: 2024.07.20.

A biztonsági szakértő szerint a Szolnokon történt botrány nem általános eset, de fontos a folyamatos és rendszeres ellenőrzés.

Hatalmas felháborodást váltott ki annak a küzdősport-edzőnek a tette, aki egy gondjaira bízott kisfiút bántalmazott a szolnoki kalandparkban rendezett táborban. Hajós István biztonsági szakértő szerint az adott sportág felügyeleti szervének évente-kétévente ellenőriznie kellene az edzőket, akik gyerekekkel foglalkoznak.

 

- Szerencsére azt kell mondanom, hogy ami történt, nem általános eset, de tény, hogy időről időre kirobbannak olyan botrányok, amelyek azt mutatják, hogy a sportnevelésbe be-bekeverednek olyan személyek, akiknek nem lenne helye a szakmában. A hasonló esetek elkerülése érdekében a szakvezetők folyamatos ellenőrzésére lenne szükség, hisz attól, hogy valaki egyszer megszerezte az edzői képesítést, a személyisége alaposan változhat az évek, évtizedek alatt. Éppen ezért évente-kétévente pszichológiai alkalmassági ellenőrzésen kellene átesnie az edzőknek, a gyerekekkel foglalkozó szakembereknek, hogy kiszűrjék azokat, akik nem alkalmasak a feladatuk elvégzésére - mondta el Hajós István, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja

Fotó: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

A biztonsági szakértő arra is rávilágított, hogy a szülőknek is érdemes körültekintőnek lenni a táborok kiválasztásakor.

 

- Sportban jártas emberként és kétgyermekes apaként is mélységesen elborzaszt ez az eset és felháborítónak tartom a történteket. Szülőként számunkra az a legfontosabb, hogy ne történhessen meg még egy hasonló eset egy gyerekkel sem. A szülőknek azt tanácsolom, hogy mindezek ellenére bátran vigyék sportolni és sporttáborba a gyerekeket, ám mindenképpen olyan tábort válasszanak, amelyet olyan sportszövetség szervez, amely a sportág hivatalos magyarországi szakszövetségének égisze alatt működik. Mindenképpen érdemes személyesen is megnézni a tábor helyszínét és beszélni az edzőkkel is, akik a gyerekekkel foglalkoznak majd.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek