Kis hős

Szívmelengető: az ötéves Léna mentette meg egy idős nő életét

H. A.

Létrehozva: 2024.07.23.

Míg a felnőttek csak elsétáltak a bajban lévő hölgy mellett, addig a kislány rögtön intézkedett.

Egy Csongrád-Csanád vármegyei buszmegállóban lett rosszul egy idős nő a napokban. Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán osztotta meg, ahogy az eszméletlen hölgy mellett többen is elsiettek, anélkül, hogy megpróbáltak volna segítséget nyújtani neki, ám végül egy autóban utazó kislány felfigyelt az idős betegre.

Ötéves kislány sietett egy beteg hölgy segítségére  Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat

Az 5 éves Léna azonnal szólt az apukájának, hogy álljon félre és nézzék meg a nénit. Az édesapa azonnal teljesítette kislánya kérését és miután nem tudták felébreszteni a beteget, a férfi a mentők segítségét kérte. Mentésirányító bajtársunk azonnal több mentőegységet riasztott, akik perceken belül helyszínre értek és megkezdték a nő emelt szintű ellátását, akit végül Léna segítőkészségének köszönhetően stabil állapotban szállíthattak kórházba

– derült ki a bejegyzésből, melyben azt elárulták, a kis Lénát később a Szegedi Mentőállomáson látták vendégül, ahol sokat beszélgetett az életmentőkkel.

– Bár Léna még csak most készül iskolába, a mentőhívás és az elsősegélynyújtás területén igen tájékozott, amit be is mutatott a bajtársaknak és amiről sok felnőtt is példát vehetne. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! – zárták posztjukat az életmentők.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek