Rossz szokás

„Te jó ég! Soha többé nem csinálom” – kitálalt az orvos az emberek egyik legrosszabb szokásáról

Bors

Létrehozva: 2024.07.02.

A körömrágásra hajlamos személyeknek lesz igazán sokkoló az igazság!

Egy orvos arra figyelmeztette azokat, akik hajlamosak a körömrágásra, hogy a saját érdekükben azonnal hagyjanak fel ezzel a rossz szokással! Ha eddig azt hitted, hogy csak látványra visszataszító, amit csinálsz, akkor nagyot tévedtél!

Dr. Myro Figura mindenkit óva int a körömrágástól. Az aneszteziológus kifejtette, hogy a köröm alatt rengeteg szennyeződés gyülemlik fel, még ha az laikusként nem is látható. Gondoljunk csak bele, miket fogdosunk össze főzés, takarítás, vásárlás vagy utazás során. A baktériumok széles skáláját gyűjtjük össze, és a körmök harapdálásával közvetlenül a szájába juttatjuk őket. A orvos TikTok-oldalán mikroszkóppal meg is mutatta a szörnyű valóságot, aminek láttán elborzadtak követői.

Te jó ég! Soha többé nem fogom rágni a körmeimet

- jegyezte meg egy hozzászóló. A Mirroron olvasható néhány tipp is az egészség védelme érdekében. Ha rendszeresen használsz tisztítószereket, akkor viselj gumikesztyűt! Érdemes puha körömkefével tisztítani a körmöket és rendszeresen kézkrémet használni! Segíthet, ha közvetlenül zuhanyzás után, rendszeresen vágod a körmöd, és mindig kezeled a sérült részeket.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek