Felfedezés

Megtettették a nagy bejelentést az űrkutatók: megtalálták az ember számára lakható helyet

B. V.

Létrehozva: 2024.07.17.

A helyszín egy barlang lehetne akár már 20-30 év múlva.

100 méter mély barlangra bukkantak a Holdon. Heles Sharman asztronauta kiemelte, a mélyedés úgy nézett ki, mint egy hely, ami opcionális élőhely lenne azemberiségnek a jövőben. Úgy véi ugyanis ez lehetséges lenne 20-30 éven belül. Egy a baj vele: lehet, hogy a barlangból már nem lesz kiút, nincs visszaút. Az is lehet, hogy egy eddig, ismeretlen világra bukkannánk benne. 

Hold
Emberek számára életképes helyre leltek a Holdon. Fotó: Pexels

A legfontosabb azonban, hogy a Holdon elsődleges kell legyen a védelem az űr időjárásával, radioaktivításával és veszélyes hőmérsékletével szemben. Ez ellen a barlang talán segítség lehetne. Épp ezért két olasz egyetemi tudós, Lorenzo Bruzzone és Leonardo Carrer elkezdte feltérépezni azt egy radar segítségével, miután rábukkantak ott egy tengerre. Ott, ahol az Apollo 11 landolt 1969-ben. Valószínűsíthetőleg a mélyesédest láva folyás okozta. 

Carrer professzor elmondta, ha a Földön keresnénk ehhez hasonló barlangot, akkor a spanyolországi vulkanikus barlangokhoz lehetne a leginkább hasonlítani azt. 

Nagyon izgalmas. 

- tette hozzá kiemelve, hogy idővel a hely igenis életképes lehet az emberek számára ha megtudják majd állapítani annak pontos méretét. Hiszen régen a Földön is barlangokban kezdte el élni a népek, így ez a Holdon is kivitelezhető lenne - írja a Mirror.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek