Botrány

Magyar Péter-botrány: megtörte a csendet a rendőrség

Bors

Létrehozva: 2024.07.04.

Garázdaság és rongálás miatt indult eljárás a baloldali politikus ellen. Magyar Péter nagy bajba kerülhet.

A rendelkezésre álló információk szerint Magyar Péter két héttel ezelőtt egy luxusbuliban hullarészegre itta magát. A baloldal legújabb üdvöskéje nagyon fiatal lányokra vadászott, egy embert megütött, majd erőszakkal elvette a luxustelefonját, amit a Dunába dobott. Később foltos nadrágban az utcán tántorgott, üvöltözött és fenyegetőzött. A hatóságok rongálás és garázdaság miatt indítottak eljárást, a Metropol megkérdezte a rendőrséget, hogy áll az ügy.

Magyar Péter egy buliban adta ki a kampányban összegyűlt feszültséget. Drága árat fizethet érte. Fotó: Polyak Attila

A Főügyészség nyomoz

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kérdésünkre azt válaszolta, hogy az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség illetékes a kérdéseink megválaszolásában. A következő kérdéseket tettük fel az illetékes szerveknek:

  • Hogy áll jelenleg a nyomozás?
  • Sikerült-e a Dunában megtalált telefonból érdemi információt kinyerni?
  • Miért garázdaság bűntette miatt indult eljárás, amikor hasonló esetekben, ha fizikai erőszakkal veszik el valakinek a telefonját, akkor általában rablás miatt indul meg a nyomozás a feltételezett elkövető ellen?

Válaszukban dr. Domokos Réka helyettes sajtószóvivő úgy fogalmazott:

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságán elrendelt nyomozás áttételt követően a Központi  Nyomozó Főügyészségen van folyamatban. Az ügyről a büntetőeljárás eredményessége érdekében további adat jelenleg nem közölhető.

Mások ennyiért már börtönbe kerülnek

Amint a Metropol korábban beszámolt róla: Hasonló esetekben szinte kivétel nélkül többéves börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok. A törvényi tényállás a következő a BTK. 365. paragrafusra szerint: 

Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot (…) alkalmaz (…), az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Azt, hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagy értékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja. Az egybehangzó vallomások szerint Magyar nemcsak megütötte a telefon tulajdonosát, de a tulajdonát képező készüléket szintén erőszak alkalmazásával kicsavarta, kitépte a kezéből. Így tehát a büntető tényállás minden eleme megvalósult.

A rablást erőszakkal elkövető bűnözőkkel szemben a kialakult joggyakorlat szerint többnyire a lehető legszigorúbban szoktak eljárni a magyar bíróságok. A Magyar Péter által elkövetett bűncselekmény nagyon hasonlít például egy 2016-os  rabláshoz, amikor egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját, lényegében Magyar Péterhez hasonlóan kitépte a kezéből. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban, rablás vádjával 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Magyar Péter azt hiszi, bármit megtehet

Buli, pénz és agresszió – így jellemezte Magyar Péter legutóbbi botrányát a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: a botrány nem sokkal azelőtt történt, hogy a Tisza Párt alelnöke átvette európai parlamenti mandátumát, vagyis Magyar Péter a választások után nem sokáig tudta leplezni valódi karakterét.

Magyar Péter már a választási kampányban is többször fenyegetőzött: volt, hogy a mise alatt kiabált a templomból kilépő polgármesternek, majd a távozó civil híveket is zaklatta. Egy másik alkalommal azt hangoztatta, hogy a Hősök terére szervezett tüntetésén sem ő, sem a szimpatizánsai nem lesznek békések.

Magyar Péter botrányos bulizásáról készült videónkat itt lehet megnézni: 


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek