Aktuális

Megindító: Kimondatlan szavakból és gesztusokból érti meg Áront az anyukája

Létrehozva: 2024.07.27.

Áron nagyon helyes, szerethető és életvidám kisfiú. Édesanyja blogot vezet mindennapjaikról, bepillantást engedve a kisfiú életébe, mindennapjaiba - és küzdelmeibe. Mert Áron oxigénhiányos állapotban született, vele nem olyan az élet, mint egy egészséges gyermekkel - de mint minden gyermeké, az ő világa is csodálatos.

Egy beteg gyermekkel az élet teljesen más, mint az egészségesekkel. Sokan el sem tudják képzelni, hogy milyen problémákkal kell megküzdeniük. Áron édesanyja éppen azért hozott létre külön oldalt Áron csodálatos világa címmel a népszerű közösségi oldalon, hogy belepillantást engedjen az érdeklődök számára Áron mindennapjaiba, hogy osztozzanak küzdelmeikben és örömeikben. 

Blogot indított Fanni, hogy megmutassa, milyen az élet egy beteg kisfiúval Fotó: olvasói

A kétéves Áron születésekor túl sok időt töltött a szülőcsatornában, végül mcsászármetszéssel jött a világra, de súlyos oxigénhiányos állapotba került, emiatt halmozottan sérült. A nap minden percében felügyeletre szorul és édesanyjának gondolatolvasóvá kellett válnia, hogy kimondatlan szavakból és gesztusokból is megértse gyermekét.
 

Folyamatosan azon kell dolgozni, hogy Áron állapota javuljon. Egy percre sincs leállás. Kutatni kell a lehetőségeket a különböző gyógymódokra és kezelésekre

-mondja céltudatosan Kovács Fanni, aki nagyon fontosnak érezte, hogy az érdeklődők betekinthessenek egy beteg gyermek és családja életébe. A videókon keresztül édesanyja meséli el a kisfiú napi teendőit.

Még csak nemrég indítottam a blogot, így csak néhány videó van fent, de folyamatosan készülnek majd az újak. Az utolsó nagy élményünk egy tábor volt. Szinte minden mozzanatát megörökítettem

-meséli Fanni, aki úgy gondolja, hogy sokan el sem tudják képzelni, milyen kihívásokkal kell nap mint nap szembenézniük.

Sokat gondolkoztam, hogy hol is kezdjem. Vannak, akik már ismerik Áron történetét, de sokan még nem. Gondoltam, elmesélem azok kedvéért, hogy mi is történt Áronnal 

- mondja Fanni. Áronka a terhesség 37. hetében jött a világra oxigénhiányos állapotban és súlyos agykárosodást szenvedett. Követői megtudhatják, hogy milyen tortúra, mennyi fájdalom követte a szülés utáni időszakot. De az igazi cél, amiért létrejött a blog, hogy az édesanya bemutassa, egy gyermek mennyire tud küzdeni és harcolni az életéért.

A másik célom az oldallal az volt, hogy a hozzánk hasonló családok érezzék: nincsenek egyedül a mindennapi problémáikkal vagy éppen a boldog pillanataikkal

-folytatja Fanni. Bejegyzései között látható, amint épp nyári speciális táborba vagy épp vízitornára megy kisfiával Budakalászra. Áron imád autózni és útközben zenét hallgatni. A pancsolás előtt még sétáltak egy nagyot. A kisfiú nagyon nehezen viseli, ha be van zárva a négy fal közé. Szerencsére a képzések és foglalkozások nagyszerű lehetőséget biztosítanak számára, hogy kimozdulhasson. A bejegyzésekből kiderül, hogy az út során mennyi kalandban van része a kis Áronnak és hogyan küzd meg nap mint nap azért, hogy teljesebb életet élhessen. Ahogyan az is kiderül az anyuka bejegyzéseiből: lehet, hogy Áron nem olyan, mint más kisgyerek, de nagyon tud szeretni és ragaszkodik azokhoz, akik segítenek neki.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek