Igazi csoda

Megszakad a szív: ez volt az első szava anyukájához az agysérült 15 éves fiúnak

K. C.

Létrehozva: 2024.07.27.

Több csoda is a fiú felépélésére utal, pedig az orvosok már lemondtak róla.

Több kínkeserves hét után, most először volt képes megszólalni egy tinédzser fiú, aki vegetatív állapotba került, miután leugrott egy mólóról Kentben.  A 15 éves Jack Dolan június 23-án lezuhant arccal előre a tengerbe. Ellentétben a sok korábbi sikeres ugrásával, Jack ezúttal fejjel előre csapódott a vízbe, és kiütötte magát. Nyolc percig volt a víz alatt. A baleset következtében gyakorlatilag agyhalottá vált, és a londoni orvosok azt mondták a családjának, hogy a fiatalnak talán meg fog halni és csak hetei vagy jobb esetben évei vannak hátra.

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Ám a napokban a fájdalomtól szenvedő tinédzser megtört szívű édesanyjához fordult és kinyögte: „Segítség.” Mindezt úgy, hogy két ápoló is ott volt tanúként. A balesete óta eltelt hetekben mostohaapja, David Dolan azt mondja, hogy látta, ahogy Jack mozgatja a karjait és mozgatja a lábujjait, de korábban nem akartak hinni neki. A legnagyobb öröm akkor érte, amikor látta a tinédzsert elmosolyodni, amikor hűséges négylábúja, Chewbacca felugrott a kórházi ágyára, és megnyalta az arcát. 

- Jack mindent felülmúl, amit az orvosok mondtak. Dacolt az esélyekkel, és küzd, ezért mindent meg kell tennünk, hogy harcoljunk érte - mondta David, majd hozzátette: - A szívem szakad meg, amikor látom, hogy az én élénk, életvidám, jókedvű fiam lassan és fájdalmasan elhalványul. 

A tinédzser magához térése egyébként csodával határos módon történt. Amikor az orvosok kikapcsolták a létfenntartó rendszerét, akkor kezdett el először önállóan lélegezni. 

Jack szívproblémáktól, rohamoktól és mellkasi fertőzéstől szenvedett, és a jövőben valószínűleg bármikor agyvérzést kaphat, mivel foltok vannak az agyában. A család közel 31 000 fontot (14 millió forint) gyűjtött össze, hogy segítsen fedezni Jack kezelésének költségeit.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek