Felháborító

Megszólalt a szomszédság a gyerekbántalmazó karateedzőről: „A családjával sem mindig túl kedves”

Létrehozva: 2024.07.30.

Módosítva: 2024.08.05.

Megtaláltuk a szolnoki kalandparkban elkövetett gyermekbántalmazás tettesét. Agócs Tibor karateedző bezárkózott a nagykátai házába, a saját kertjébe is alig merészkedik ki, a helyiek szerint bujkál.

Mint arról a Bors is beszámolt, július elején megbotránkoztató esemény játszódott le egy szolnoki kalandparkban. Egy erős testalkatú férfi szó szerint felrúgott egy kisfiút, aki megpördült a levegőben, majd a fejére és a hátára esett. Az elkövető pechére mindezt rögzítették a park kamerái, az üzemeltetők pedig feljelentést tettek és nyilvánosságra hozták a felvételt. Az országos közfelháborodás csak nőtt, amikor fény derült az elkövető kilétére. Kiderült ugyanis, hogy a gyermekbántalmazó egy évtizedek óta gyerekekkel foglalkozó karateedző.

-
Az Y Ház, az élet iskolája - de mire tanítja a gyerekeket? Ottjártunkkor a jászberényi ház zárva volt Fotó: Ripost

A férfi külföldön nyaralt a családjával, amikor kirobbant a botrány, de a napokban hazatért Magyarországra. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanújával hallgatta ki és megindult ellene a büntetőeljárás. Kíváncsiak voltunk rá, vajon ő hogyan látja a történteket. Személyesen kerestük fel nagykátai családi házában. Csengő nincs a kapuján, de megláttuk, amint a teraszon tevékenykedik és a nevén szólítottuk. Mintegy negyedórát kellett várnunk, hogy közelebb jöjjön és megkérdezze, mit szeretnénk. Mikor felfedtük kilétünket, sarkon fordult és arra a megjegyzésünkre, hogy most adott a lehetőség saját álláspontja ismertetésére, annyit válaszolt visszafordulva:

Majd egyszer elmondom. 

Az utcában élők a férfit jól ismerik, és meglehetősen vegyesen vélekednek Tiborról.

A családjával sem mindig túl kedves. Sokszor halljuk, hogy otthon ordibál. Ilyen ember ő

 – mondta egy fiatal nő, de nem szerette volna, ha leírjuk a nevét, mint mondta: nem kíván a botrány akaratlan szereplőjévé vált kisfiú sorsára jutni.

Agócs egyik szomszédja, Ferenc jól ismeri a férfit.

Komolyan mondom, megdöbbentem. Azt megértem, hogy egy karateedző habitusa határozott, de arra semmi sem lehet magyarázat, amit elkövetett. Hozzáteszem, én normális embernek ismertem, éppen ezért megdöbbentem, amikor kiderült, mit csinált Szolnokon.

Az egyik vendéglátóipari egység pultosa látásból ismeri Tibort.

- Hozzánk néha süteményért tér be, de semmi rosszat nem tapasztaltunk vele kapcsolatban – jegyezte meg a fiatal nő.

Egy másik helybéli gyermekkora ismeri Tibort.

- Én is jártam hozzá edzésre, de nekem csak jó élményeim vannak vele kapcsolatban. A felesége, Zsófia is jó edző, nála is sokat tanultam – tette hozzá.

A házaspárnak egyébként Nagykátán és Jászberényben is van edzőterme. Előbbit tavaly adták át egy nagyszabású esemény keretében.  

-
A nagykátai edzőterem a Coop fölött van, az emeleten Fotó: Ripost

Agócs Tibor a botrány kirobbanásakor minden tisztségéről lemondott. A karateszövetség minden edzői tevékenységtől eltiltotta, de a férfi a közterületen elhelyezett, fényképével illusztrált hirdetéseket még nem távolította el, vagyis továbbra is ő a sportlétesítmény arca a felesége mellett. A teremben ottjártunkkor senki sem tartózkodott, de a folyosón szemügyre vehettük a gyerekek lelkesítésére szánt feliratokat. Ezek szerint azért érdemes hozzájuk járni, hogy ki-ki fejlődjön és jól érezze magát.

A jászberényi edzőtermet ugyancsak zárva találtuk. A környéken élők szerint Tibor cselekedete botrányos.

-katalin megszolalo
Kata örül, hogy az ő gyerekei nem jártak Tiborhoz, elítéli az edző viselkedését Fotó: Ripost

Kata csak hírből ismeri az edzőt, mert szerencséjére egyik gyermeke sem járt hozzá. 

Mélyen elítélem a történteket, egy ilyen embert nem szabad a gyerekek közelébe engedni. Remélem, a bíró nagyon szigorú lesz vele

- vélekedett. 

Bízom benne, hogy szigorú büntetést fog kapni, de nem a társadalomtól, hanem a bíróságtól

-  mondta lapunknak egy idősebb asszony.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek