Árverés

Nagy bajba került egy kisgyermekes család - Galamb Alex, az ország kedvenc roma pékje segít rajtuk

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.07.09.

Bajba jutott családnak próbál segíteni az ország kedvenc roma pékje. Galamb Alex tudomására jutott, hogy az egyik szomszédja házát elárverezték, feleségével, és három gyermekével együtt két héten belül el kell hagynia az otthonát.

Bár alighanem mindannyian ismerjük a nélkülözés szó értelmét, Galamb Alex a saját bőrén is megtapasztalta, mit is jelent valójában. Maga is mélyszegénységben nevelkedett, ám saját elhatározásból bekéredzkedett a miskolci gyermekvárosba, aminek köszönhetően sikerült kitörnie.

Galamb Alex, a roma pék
Galamb Alex egy kilakoltatott család számára kér segítséget  Fotó: Bors

Egykor egyik tanára sem hitte, hogy akár egy szakmunkásképzőt is képes lesz elvégezni, ehhez képest kitűnő eredménnyel megszerezte a pék-cukrász szakképesítést, leérettségizett, szakoktatói bizonyítványt szerzett, most pedig egyetemre jár tanítóképzői szakon. A szabadidejében szegény gyermekeket tanít meg pék - és cukrászsüteményeket készíteni. A társadalmi megbecsültségét igazolja, hogy nagyobb cégek és magánvállalkozók is az ügye mellé álltak, és többek között bevezették a házába a vizet, kiépítették a fürdőszobáját és a tetőjét is felújították.

Alex ezúttal nem magának, hanem az egyik szomszédjának kér segítséget.

Úgy alakult, hogy közüzemi tartozás miatt egy háromgyermekes család házát elárverezték. A szerencsétlenül járt családnak legkésőbb július 24-én ki kell költöznie az otthonából

 – mondta a Borsnak Alex, és hozzátette: garantálja, hogy a felkaroltjai nem érdemtelenek.

- Az apa dolgozik, de a jövedelme csak a család élelmére elég. Most egy albérletre lenne szüksége, és némi anyagi segítségre – tette hozzá az elismert roma pék.

Alex kötelességének érzi, hogy akin tud, segítsen.

Én nagyon sok jót kaptam az emberektől, többek között azt, hogy befogadtak. Már nem ülnek el mellőlem a villamoson. Ezért is érzem úgy, hogy bizonyos esetekben szót kell emelnem. Remélem, hogy a most általam támogatott család ügye rendeződik. Az egyik gyermekük óvodás, ketten szakképzésre járnak. A szülők tisztességes emberek, jobb életet szeretnének biztosítani a szeretteiknek

 – érvelt Alex.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek