covid

Ismét pusztít a járvány, a nyaralásokat is veszélyezteti

WM

Létrehozva: 2024.07.25.

Több közkedvelt üdülőhelyen is vészesen nő a Covid-fertőzöttek száma. Több helyen már komoly óvintézkedéseket is bevezettek.

Érthető módon a legkedveltebb nyaraló helyeken nő a legdrasztikusabban a koronavírusos megbetegedések száma, mivel ezekben a hónapokban ott van a legtöbb ember. Utánajártunk, hogy a legfelkapottabb országokban mi a helyzet és milyen intézkedések vannak érvényben. 

 FFP2 maszk
Egyre több helyen ajánlott a maszkviselés. A nyaralóövezetekben rendkívül gyorsan terjed ismét a koronavírus. Fotó: Zigres

Görögország

A görög állami köztévé egyik riportjában arról beszéltek az orvosok, hogy a kórházakban megnégyszereződött Covid-fertőzéssel kezelt betegek száma. Mivel az elmúlt egy hétben négyezer új esetet regisztráltak, Athén egyik legnagyobb kórháza úgy döntött, hogy az épületen belül ismét elrendeli a kötelező maszkviselést. Emellett egy beteget maximum két ember látogathat egyszerre. A portán gyorstesztek elérhetők, de azokat egyelőre önkéntes alapon lehet használni. Az intézkedések július végéig vannak érvényben.

Spanyolország

Spanyolországban sem sokkal jobb a helyzet, május elejéhez képest itt is megnégyszereződött a fertőzöttek száma, egy hét alatt 27 százalékkal több megbetegedést regisztráltak az orvosok. Kirívóan sok új beteget találtak Mallorcán, ami talán azért nem meglepő, mert oda jár a legtöbb turista ezekben a hetekben. Különösen közkedvelt Mallorca a fiatal német turisták körében, akik közül sokan nemrégen még a futball Európa-bajnokságon drukkoltak, ahol szintén gyorsan terjedt a koronavírus - írja az OE24.at.

Olaszország

A július 15-ei héten Olaszországban 9000 új koronavírusos beteget találtak, ez 62 százalékkal volt több az azt megelőző hét adataihoz képest. 

Észak-Olaszország számít jelenleg hotspotnak, ahol már ajánlott a tömegközlekedési eszközökön a szájmaszk használata. 

Az említett országokon kívül még Portugáliában és Cipruson is egyre rosszabb a helyzet. Az előbbi országban átlagosan napi 400 új beteget regisztrálnak, míg Cipruson már szintén ajánlott a maszkviselés a drasztikusan megnőtt esetszámok miatt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek