Tárgyalás

Orbán Viktor hatalmas lépést tett meg a békéért - Videó

Létrehozva: 2024.07.04.

A miniszterelnök kedden Kijevbe utazott, hogy a békéről tárgyaljon.

Határidőhöz kötött tűzszünet megfontolását kérte Orbán Viktor miniszterelnök keddi kijevi látogatásán Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől; a magyar kormányfő azt is bejelentette, hogy a kétoldalú kapcsolatok rendezése érdekében Magyarország átfogó együttműködési megállapodást kötne Ukrajnával.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 A magyar kormányfő hangsúlyozta: az EU-elnökség átvétele után az első útja ide vezetett, mert a béke kérdése nemcsak Ukrajnában fontos, hanem egész Európában. Hozzátette: a háború, amit az ukránok most elszenvednek, mélyen érinti az európai biztonságot.

"A nemzetközi diplomácia szabályai lassúak és komplikáltak. Azt kértem az elnök úrtól, hogy fontoljuk meg, nem lehetne-e a sorrendet megfordítani és egy gyors tűzszünettel fölgyorsítani a béketárgyalásokat. Egy határidőhöz kötött tűzszünet, amely lehetőséget ad a béketárgyalások felgyorsítására: ennek a lehetőségeit mértem föl" - fogalmazott.

2100 kilométer, 3 óra tárgyalás, 10 benzinkút, 24 óra autózás. Orbán Viktor a Facebook-oldalán tett közzé egy videót a békéért Kijevbe tartó útjáról :

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek