EU-elnökség

Orbán Viktor: vigyük közelebb a kontinensünket a békéhez!

B.

Létrehozva: 2024.07.01.

Európa békéhez történő közelebb vitelét nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a magyar uniós elnökség legnagyobb lehetőségének az M1 aktuális csatornán hétfő este sugárzott interjúban.

A kormányfő - aki azt követően adott interjút Brüsszelben, hogy az ügyvezető belga miniszterelnöktől hétfőn átvette az Európai Unió soros elnökségét -  azt mondta, Európa legnagyobb gondja ma az orosz-ukrán háború, ez a következő időszak legfontosabb kérdése is. 

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

De ha Európa jövőjéről gondolkodnak, az amerikaiakat nem lehet kihagyni

 - közölte.

Orbán Viktor elmondta, az amerikai elnökjelöltek vitájában a konzervatív vagy republikánus elnökjelölt, Donald Trump világosan megmondta, ő 24 órán belül véget fog vetni a háborúnak, ha ő győz, akkor minimum tűzszünet lesz. 

Ezért Európának fel kell készülnie erre a helyzetre

 - jelezte.

A Fidesz elnöke a magyar, osztrák és cseh részvétellel megalakult Patrióták Európáért frakciószövetséget egy olyan összeurópai, jobboldali és hazafias politikai szerveződésként jellemezte, amely a békét, a rendet, a biztonságot és a fejlődést képviseli, és amely gyorsabban lesz "nagy parlamenti képviselői csoport, mint azt most bárki gondolná".

Még négy-öt nap és sokan fognak meglepődni

 - jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy július 8-án lesz az alakuló ülésük, és a csatlakozását már bejelentő portugál Chega mellett hamarosan egy olasz párt is csatlakozik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek