Gyász

"Túldramatizálja" – ezzel küldték haza a tinit, napokkal később belehalt

Bors

Létrehozva: 2024.07.23.

A 15 éves fiú orrdugulásra és gyomorrontásra panaszkodott. Ezek azonban csak a kezdeti tünetek voltak.

Egy 15 éves ausztrál fiú, Treva Ashton napokkal azután halt meg, hogy az orvosok kijelentették: túldramatizálja, hogy eldugult az orra és gyomorrontása van. A tini gyászoló édesanyja szerint fia még ma is élhetne, ha komolyan veszik a panaszait. Ashton három napig küzdött orrdugulással, mielőtt édesanyja, a 45 éves Sharon Gauci június 24-én elvitte őt háziorvoshoz. Mivel a fiúnak 40 fokos láza volt és zavartnak tűnt, az orvos a sürgősségire irányította – írja a The Sun. Ezután a kórházban másfél órát kellett várnia a gyermeknek, majd a tinit hazaküldték paracetamollal. Gyomorrontást és influenzát állapítottak meg nála, hozzátéve, hogy a beteg túlreagálja a helyzetet.

Treva Ashton, GoFundMe
Treva Ashton mindössze 15 évet élt. Édesanyja szerint az orvosok megmenthették volna, ha komolyan veszik a tüneteit  Fotó: GoFundMe

Miután hazaértek, Treva hányt, rázta a hideg és nagyon fájt a feje. Az éjszaka során sikoltozott, de még nagyobb aggodalomra adott okot, hogy nem tudta mozgatni a lábát. A szülők mentőt hívtak, akik azt mondták, több vizet kell innia. Nem vitték kórházba, mondván, odabent csak elkapna valamilyen más betegséget.

A feje úgy megduzzadt, mintha fel akarna robbanni, a hányásában vér volt, és az egész teste fájt

– nyilatkozta fia tüneteiről az anyuka. Sharon június 27-én ismét mentőt hívott, akkor Trevát egy másik kórházba szállították, ahol mesterséges kómába helyezték. 

A CT-vizsgálat kimutatta, hogy folyadék van az agyában, antibiotikumot kapott a fertőzés leküzdésére. A tinit ezután többször megműtötték, de nem tudtak segíteni rajta, röviddel ezután agyhalottnak nyilvánították. Mint kiderül, a fiatal az első és a második mentőhívás között stroke-ot kapott, amiből aztán többet is elszenvedett a műtétek között. Július 7-én kapcsolták le a gépekről.

Az édesanya nem nyugszik bele a történtekbe, mivel szerinte a fiát meg lehetett volna menteni. Az ügyben vizsgálat indult.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek