Rendellenesség

Összetörtek a szülők: megváltozott babájuk szemszíne, szörnyű diagnózist kapott

Bors

Létrehozva: 2024.07.17.

A kicsi a műtétek hatására vért kezdett sírni. Egyelőre kilátástalan a helyzete.

A mindössze 21 hónapos Aretria Bice esetében fennáll a veszély, hogy megvakul, miután egy rendkívül ritka betegséget állapítottak meg nála Nottinghamshireben.

A kék szemű kislánynál hat hónapos korában, 2023 májusában vették észre a szülők, hogy megváltozott a szemszíne, valamint, hogy fény hatására a kicsi fájdalmasan sírt. Miután kórházba vitték, genetikai rendellenességet diagnosztizáltak nála, amely extrém és egyre növekvő nyomást okozott a látóidegen. A baba sürgős műtétek sorozatán esett át, de mindegyik kudarcot vallott, sőt az egyik hatására vért kezdett sírni. Aretria jelenleg a hatodik műtétjére vár.

Aggódó szülei, a 35 éves Louise és a 30 éves Connor Bice, azt mondták, hogy Aretria szemei egyre tovább duzzadnak a benne lévő nyomás miatt, amit a folyadék felhalmozódása okoz és hosszabb távon súlyos látáskárosodáshoz vezet. 

Aretriának súlyos károsodás van a látóidegén – csak 8 centinél közelebbi dolgokat lát. Öt műtéten esett át, hogy megakadályozzák a látáskárosodást, de a dolgok csak rosszabbodnak. A nap 24 órájában szemüveget visel – még éjszaka is, mert ha felébred és nem lát, megijed.  Olyan sok műtéten és vizsgálaton esett át, hogy retteg a kórházaktól

- nyilatkozta a megtört édesanya.

Az orvosok azt mondták, hogy születésétől kezdve magas szemnyomásnak volt kitéve, mert a szemében lévő folyadékelvezető rendszer nem alakult ki megfelelően, amikor még az anyaméhben volt

- tették hozzá a szülők. Bár a kicsire további műtétek várnak, egyelőre az orvosok sem tudják, tudnak-e segíteni rajta. Louise attól tart, hogy ha nem találnak hamarosan megoldást, akkor meg fog vakulni - írja a Mirror. A kicsi nagyon érzékeny a fényre is, ezért sötétített szemüveget kell viselnie még gyenge fényviszonyok között is. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek