Megható

Sosem látott féltestvérét keresi a 26 éves Zoltán - ezeket derítette ki róla

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.07.24.

Zoltán csupán egy évvel ezelőtt, egy rokon véletlen elszólásából értesült arról, hogy van egy bátyja. Azóta képtelen kiverni a fejéből azt a gondolatot, hogy meg kell ismernie Richárdot.

Zoltán 26 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. Az édesanyja a  születése után hazavitte, de 4 napos korában gyermekvédelmi intézménybe adta a nem megfelelő szociális körülmények miatt. Ezt követően teljes érdektelenséget, közömbösséget tanúsított iránta, azaz nem látogatta, nem tartotta vele a kapcsolatot semmilyen formában.

 Zoltán később felkereste, de a kapcsolatuk azóta sem mélyült el.

Zoltán testvéri kapcsolatra vágyik Fotó: Olvasói

Néhány rokonával viszont tartja a kapcsolatot, és egyikük egy beszélgetés alkalmával véletlenül elszólta magát.

- Így tudtam meg, hogy van egy három évvel idősebb bátyám. 

A nagynéném is csak annyit tudott róla, hogy Richárdnak hívják, a vezetéknevét már nem ismerte. Az édesanyánk közös, és az is biztos, hogy akárcsak én, ő is Mátészalkán született. Anyánk ugyan hazavitte a kórházból, de két héttel később már nem nevelte tovább. A bátyám végül az apai nagymamájához került.

 – mondta a Borsnak Németh Zoltán Ábrahám, aki elhatározta, hogy akármennyi energiájába is kerül, felkeresi a testvérét, akiről csupán annyit tud hallomásból, hogy a rendőrségen dolgozik.

- Akikkel az intézetben nevelkedtem, nem a testvéreim. A többségük sorsáról semmit sem tudok. Hogy mit érzek, nehéz elmagyarázni, de azt őszintén mondom, hogy szeretnék tartozni valakihez. Az egykori társaimtól ezt az élményt nem sikerült megkapnom – mondta szomorúan az Ausztriában kisegítő szakácsként dolgozó férfi.

Nekem nincs olyan gyerekkori emlékem, hogy a bátyámmal együtt kergetőzöm, fröcsköljük egymást a Balatonban, megesszük a másik csokiját, vagy akár játékból összeverekszünk. Ehhez a hiányhoz ugyan hozzá lehet szokni, mégis meghatározza az életemet. Arra vágyom, hogy a testvéri kapcsolatot legalább felnőttként építsük ki

 – mesélte Zoltán, és azt is elárulta, hova menne el Richárddal.

- Tulajdonképpen mindegy, hogy egy fagyizóban, egy kávézóban vagy egy parkban találkozunk. Rengeteg kérdést felteszek majd neki, mert tudni szeretném, hogyan alakult az élete. Annyit ígérhetek neki, hogy jó öccse leszek. Biztosan érzem, hogy ő is vágyik egy stabil családi kapcsolatra – magyarázta Zoltán.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek