Mellbevágó

„A szíve a végső stádiumban volt” – Ételmérgezés miatt az életéért küzd az 1 éves Beatrix

K. C.

Létrehozva: 2024.07.27.

Az anyuka megérzése jónak bizonyult ezért tudták megmenteni pici babája életét.

Keira gyermekei - a 13 éves Logan, a 10 éves Lila, a 10 éves Esme, a 10 éves Tabitha, a négyéves Tabitha és Beatrix - látszólag mindannyian gyomorrontást kaptak. Néhány nap múlva minden gyermeke jobban lett, kivéve Beatrixot, akinek a hányás, a magas láz és az étvágytalanság tünetei súlyosbodtak. 

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Azt hitték még az orvosok is, hogy vírusfertőzéssel küzd a kis Beatrix, ám az állapota rémálomszerűvé változott és az életéért kellett küzdenie. A gyermekek édesanyja, a 35 éves Keira Willis azt állítja, hogy a háziorvos azt mondta, ne aggódjon, amikor az egyéves kislány tünetei néhány nap alatt súlyosbodtak. Az anya az aggodalmait végül nem tudta legyőzni és elvitte a kórházba. 

Ösztönös megérzése megmentette kisgyermeke életét, mivel gyulladásos szívbetegséggel diagnosztizálták. Alig néhány órával a kórházba kerülés után Beatrix szíve megszűnt tovább dobogni.

- Úgy éreztem, hogy ha már az elején hallgatnak rám, talán nem lennénk ebben a kritikus stádiumban, ahol most gyógyszerekre van szüksége a túléléshez. Azt hiszem, erőltetni kell a vizsgálatokat, és a megérzéseinkre kell hallgatni. Nem hibáztatok senkit azért, ami történt, és nem hiszem, hogy bárki hibás lenne, csak nagyon szomorú a helyzet, amiben vagyunk – mesélte Keira.

Az orvosok hat perc után ugyan visszahozták az életbe, de Beatrix továbbra is a birminghami gyermekkórházban marad, ahol csak intenzív gyógyszeres kezeléssel és nyugtatókkal lehet életben tartani, amíg az orvosok elvégzik a vizsgálatokat. Jelenleg gépre helyezték, hogy segítsék a vérének oxigénellátását, miközben a szíve és a tüdeje küzd.

- A szíve a végső stádiumban volt. Nem kívánom ezt a legrosszabb ellenségemnek sem, ez a legrosszabb dolog, amin szülőként keresztülmegy az ember. Nagyon félelmetes volt, és rengeteg sírtam – mesélte az édesanya. 

Amióta Beatrix Birminghamben van, Keira és férje, Luke a kórházban lakik vele, a többi gyermeküknek pedig más családtagoknál kellett lakniuk az ország különböző részein.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek