Tragédia

"Az utolsó pillanatig együtt voltak" – ezért ugorhatott a Tiszába a fiatal szerelmespár, Evelin és Dávid

B. T.

Létrehozva: 2024.07.03.

Nem csak a fiatalok, egy idősebb férfi is elvesztette életét. A helyiek közül többen tudni vélik, mi történhetett.

Mint arról a Bors is írt, búvárok, rendőrök és mentőcsapatok tucatja lepte el hétfőn, június elsején éjszaka a Tisza partját Tokajnál, miután egy aggódó helyi bejelentette a rendőrségen: rokonai nem tértek haza a tiszai fürdőzésből. A csapatok először a helyi stég felé vették az irányt, ahol baljóslatú dologra bukkantak: egy aggodalmaskodó kutya őrizte több ember ruháját, de tulajdonosaiknak csupán hűlt helyét találták. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Dávid és Evelin a fiú nagybátyját próbálták kimenteni a sodró Tiszából, azonban ők is elmerültek a habokban   Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Kiderült, hogy a partra egy 49 éves helyi férfi ugrott le egy kis fürdőzésre, ahova magával vitte 17 éves unokaöccsét, T. Dávidot, és annak 16 éves barátnőjét, L. Evelint is. Ekkor senki nem aggódott, a helyiek szerint gyakran úsztak erre felé. A fiatalok élvezték is a gondtalan napozgatás, ennek azonban egy csapásra vége szakadt, amikor információink szerint a nagybácsi a vízbe ugrott, de nem jött fel többé a felszínre. 

A helyiek szerint ekkor sem az aggódó unokaöccs, sem pedig Evelin nem habozott: lekapkodták ruháikat, és azonnal a középkorú férfi megmentésére siettek. 

Tragikus módon azonban a habok és a folyó erős sodrása őket is magával ragadta. A kutatócsapatokat éjjel riasztották: 

– Tegnap este a Legott Mentőcsoporttól kaptam értesítést, miszerint Tokajnál az egyik stégen ruhákat és személyes tárgyakat találtak, amiket egy németjuhász kutya őrzött – írta Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője.

A három eltűntet majdnem egy napig keresték   Fotó: Facebook/Lehoczki László Official

Míg a Legottosok megkezdték a szárazföldi keresést, László és csapata vízre szálltak. Bár a rokonok, ismerősök és barátok az utolsó pillanatig imádkoztak, hogy sikerrel járjanak, kedden délután minden remény odaveszett: Hope, a mentőkutya mind a három ember holttestét megtalálta a vízben. 

– Délután Hope jelzése alapján sikerült beazonosítani mindhárom áldozat pontos helyét, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője pedig a víz alól a felszínre hozta őket. Őszinte részvétünk a családnak, barátoknak, ismerősöknek! – tette hozzá szomorúan Lehoczki. 

Végül Hope, a Spider Mentőcsapat kutyája bukkant a tragikus sorsú fiatalokra és a nagybácsira   Fotó: Facebook/Lehoczki László Official

A két fiatal, tragikus sorsú szerelmes családja és barátai összetörtek, képtelenek feldolgozni, hogy Evelin és Dávid nincsenek többé. 

Nem tudom elhinni, hogy nincsen többé, még csak 17 éves volt, nem is élt. Most, szeptemberben lett volna 18 éves. Soha nem fogom őt elfelejteni, amíg csak élt

– mondta Dávid egyik gyászoló ismerőse.

Úgy tudjuk, hogy Dávid és Evelin februártól alkotott egy párt, azóta viszont elválaszthatatlanok voltak: a két fiatal rajongott egymásért. 

– Az utolsó pillanatig együtt is voltak. Sokkal több idő járt volna mind a kettejüknek, jó gyerekek voltak – ingatta a fejét egy helyi férfi. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek