Baleset

Tragédia az Árpád hídon: súlyosan sérült a vétlen taxis, összefogtak érte budapesti kollégái

Létrehozva: 2024.07.04.

Módosítva: 2024.07.04.

Úgy tudjuk, hogy a vétlen sofőr jelenleg is súlyos állapotban fekszik a kórházban.

Majdnem hajszál pontosan egy évvel a tavalyi Árpád hídi tragédia után ismét szörnyű tragédia történt a hídon: egy 43 éves sofőr ugyanis nem csak saját magával, de két vétlen emberrel is végzett, miután szembe hajtott fel a hídra egy lopott taxival. A hátborzongató esetről a Bors is írt: az ámokfutó a III. kerületi Tavasz utcában lopta el a taxit egy nőtől, majd a kocsiba pattanva felhajtott a hídra. 

A két taxi totálkárosra tört   Fotó: Bors

Először egy Hyundai-nak ütközött neki, amit összetört. Ez azonban nem zavarta, tovább száguldott a lopott taxival, és a híd közepénél nekiment egy Suzukinak és egy másik taxinak is. Mind a három kocsi elemeire szakadt: a balesetező taxi eleje teljesen felgyűrődött, míg a Suzukin szinte egyetlen ép elem sem maradt, a másik taxi pedig totálkárosra zúzódott. A Suzukiban ülő két ember azonnal meghalt, ahogyan a taxit ellopó ámokfutó is, míg a ronccsá tört vétlen taxiból négy embert kellett kórházba vinni. 

Úgy tudjuk, hogy egyikük, a kocsit vezető N. Tamás súlyosan megsérült: a taxist azonnal kórházba szállították, majd sokáig az intenzív osztályon kezelték. Információink szerint, bár állapota azóta is súlyos, de stabil, és túl van az életveszélyen.

Bár az életveszély elhárult, az állapota nem teszi lehetővé, hogy egyhamar kocsiba üljön, emellett pedig a megélhetését is jelentő kocsija is felismerhetetlenségig roncsolódott. 

A súlyosan sérült taxist válságos állapotban vitték kórházba. Állapota, úgy tudjuk, hogy már stabil   Fotó: Bors

Információink szerint azonban a budapesti taxistársadalom nem hagyta magára kollégáját, azonnal akcióba lendültek, és gyűjtést szerveztek súlyosan sérült társuknak, és egyben annak a kolléganőjüknek is, akiknek a kocsiját az ámokfutó korábban meglovasította. 

Egy budapesti taxis lapunknak elmondta, hogy ő úgy tudja, már többen is utaltak pénzt a két bajba jutott taxisnak: 

Nem is volt ez kérdés. Nincs olyan, aki ne sajnálná őket, ahogyan a két suzukis áldozatot is

 - szögezte le. 

A rendőrség jelenleg több eljárást is folytat az ügyben, ugyanis az ámokfutót aznap egyszer már bevitték a zsaruk: akkor ugyan abban az utcában randalírozott bedrogozva, ahonnan később a taxit is ellopta. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek