Fájdalom

„A túlélés esélye mindössze 5 százalék” – Rákot jelzett az 5 éves fiú sántítása

K. C.

Létrehozva: 2024.07.28.

Hatalmas összefogásba kezdtek a rákos 5 éves kisfiú megmentéséért.

A Pride of Britain egy jótékonysági kislemezt adtak ki, ami a Cowboy Jack nevet kapta. Ezzel egy ötéves kisfiú rákos kezelésére gyűjtöttek adományt. A kislemez jelenleg a 30. helyen áll a slágerlistákon olyan nagy neveket megelőzve, mint a Coldplay, Phil Collins és Ella Henderson. 

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A kis Jack Gyde-t februárban diagnosztizálták 4. stádiumú, nagy kockázatú neuroblastómával - egy ritka, az idegsejtekben kiinduló rákos megbetegedéssel -, miután az orvosok teniszlabda méretű daganatot találtak a jobb veséje felett. A kis Jack Gyde azóta műtéten és nyolc kemoterápiás kezelésen is átesett már, és jelenleg a bristoli gyermekkórházban lábadozik egy őssejt-transzplantáció után.

„Hat hónappal ezelőtt még teljesen jól volt. Nehéz feldolgozni, hogy a teljesen jó állapotból néhány hét alatt a négyes stádiumú rákbetegségbe kerülsz” – mesélte az édesanyja, Sarah. 

A nő először akkor vette észre, hogy valami nincs rendben Jackkel, amikor sántítani kezdett, éjszakánként pedig sikoltozva riadt fel a fájdalomtól. 

„Jacknél nagy a visszaesés kockázata. Ha ez megtörténik, a túlélés esélye mindössze 5 százalék lesz. A fiamnak olyan kezelésre van szüksége, amely itt az Egyesült Királyságban nem áll rendelkezésre, hogy csökkentse a visszaesés esélyét. A New York-i Bivalent kezelésre gyűjtünk adományokat, egy életmentő vakcinára. Ez a kezelés csökkenti a visszaesés lehetőségét, és növeli a túlélési esélyét, ha a rák visszatérne” – tette hozzá Sarah. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek