Halálközeli élmény

"Mondta, hogy forduljak meg, mert az időm a földön még nem ért véget" − szülinapján halt meg a nő, ez várta a túlvilágon

Létrehozva: 2024.07.06.

A hölgy kendőzetlen őszinteséggel beszélt a tapasztalatairól. Azt is elárulta: azóta nem fél a haláltól.

Egy nő, aki úgy véli, hogy két percig halott volt, beszámolt a túlvilágon átélt "szürreális" halálközeli élményéről. Elárulta, azóta már egyáltalán nem fél attól, hogy egyszer örökre lecsukja a szemét.

halál közeli élmény, halál, túlvilág
Halálközeli élményről számolt be egy nő Fotó: Unsplash.com

A Redditen névtelenül író, Humble Bumble 77 profil mögé rejtőző nő elmesélte, hogy születésnapján közel végzetes allergiás reakciót váltott ki nála a tortában lévő kesudió, ráadásul nem volt nála Epi-pen. Állítása szerint a nyelve duzzadni kezdett, a torka pedig összeszorult, eközben azonban próbált nyugodt maradni.

Ekkor már nemcsak a fájdalmat éreztem, hanem tudtam, hogy a fizikai megjelenésem is megváltozik... a fejem és a nyakam durván feldagadt, és hatalmas hegek kezdtek megjelenni

– olvasható a bejegyzésben.

Miután kórházba szállították, a nőt állítása szerint néhány percig valóban halott volt, majd ezután több napra lélegeztetőgépre helyezték.

− Az élmény megrázó volt. Egyáltalán nem éreztem fájdalmat. Jól éreztem magam, annak ellenére, hogy a testem fizikailag minden ellen keményen küzdött írta, majd így folytatta:

Emlékszem, hogy néhányszor hánytam, miközben a lélegeztetőgépen voltam, és aspiráltam... de nem fájt. Az intenzív osztályon a családom vett körül, ami megnyugtató volt.

Amikor megkérdezték tőle, hogy emlékszik-e valamire a túlvilágról, a Redditor "testen kívüli élményként" írta le a történteket. Elmondása szerint még mindig fel tudja idézni a családja szavait, de nem tudott válaszolni vagy interakcióba lépni velük, bármennyire is akarta.

− A nagymamám jött el hozzám, közvetlenül azelőtt, hogy extubáltak volna. Azt mondta, hogy forduljak meg, mert az időm itt a földön még nem ért véget emlékezett vissza egy közeli rokonáról szóló látomására a nő.

A szkeptikus felhasználók a hozzászólásokban azt állították, hogy a "hallucinációkat" valószínűleg a gyógyszerek okozhatták. Mások azonban "megnyugtatónak" találták a posztot, és azt mondták, hogy ettől kevésbé félnek a haláltól − írja a Daily Star.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek