Dráma

"Végignéztem a férjem és a két fiam halálát: nem bír ki többet az anyai szívem"

P. E.

Létrehozva: 2024.07.17.

Egy anya elvesztette a teljes családját egy örökletes betegség miatt.

Összetört egy édesanya szíve, miután férjét és két fiát is elveszítette egy örökletes szívbetegségben. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Egy pusztító eseménysorozat során a glengormleyi Sharon Lyttle és házastársa, Neil 2008 júniusában összetörtek, amikor legidősebb fiuk, Ryan, aki 13 éves volt, hirtelen meghalt. Mindössze 13 hónappal később Sharon férje, Neil belehalt a hypertrophiás kardiomiopátiába (HCM).

Akkoriban azt mondták, hogy Ryan hirtelen halálát egy asztmás roham okozta, de miután apja 2009 augusztusában tragikusan elhunyt, azt feltételezték, hogy a tinédzsernek kardiomiopátiája is volt. Miután szemtanúja volt férje és elsőszülöttjének olyan közeli halálának, Sharon gondoskodott arról, hogy legkisebb fiuk, Niall, aki akkor kilencéves volt, átessen szűrésen – ez vezetett a HCM diagnózisához.

Niallt gyógyszeres kezelésnek vetették alá, felhagyott a megerőltető versenysporttal, és kevésbé intenzív játékokat kezdett űzni, mint például a golfot, és még az inline jégkorong játékvezetését is elvállalta.

Sharon így nyilatkozott a BelfastLive-nek : "A Niall apjával és testvérével történtek miatt örültem, hogy megkaptuk a diagnózist. Szerencsére ez semmiben sem tartotta vissza, hogy teljes életet éljen. Tagja volt két helyi golfklubnak, fő klubjának, a Greenacresnek és egy ideig a Hilton Templepatrickben is játszott".

"Niall csodálatos személyiség volt. Mivel olyan sokáig csak ketten voltunk, nagyon közel álltunk egymáshoz, és különleges kötelék volt közöttünk. Niall mindig leült velem beszélgetni, és megbizonyosodott róla, hogy jól vagyok. Annyira szerető és kedves volt és mindig gondoskodott arról, hogy meglátogassa a két nagymamáját. Niall nagyon népszerű volt a munkahelyi és az egyetemi barátai körében is, nagy pimasz mosolya volt és nagyon szellemes volt."

Niall nemzetközi vendéglátás és üzletvezetés szakos hallgató volt az Ulsteri Egyetemen, de sajnos soha nem volt lehetősége befejezni egyetemi gyakorlatát, mivel 2018 novemberében tragikusan meghalt, egy évtizeddel testvére elvesztése után.

November 14-én Niall részt vett egy egyetemi csapatépítő eseményen Belfastban, ám a buli közben megállt a szíve. A jelenlévők azonnal defibrillátort alkalmaztak, és orvosi segítséget kértek. A kórházba szállítás közben azonban újabb szívmegállást szenvedett. Amikor elérte a Royal Victoria Kórház belfasti intenzív osztályát, szíve már leállt, és november 18-ig lélegeztetőgépre helyezték. A legnehezebb döntést, hogy lekapcsolják a gépről, édesanyjának kellett meghoznia.

Sharon szívfájdalma továbbra is olyan nyers, mintha tegnap történt volna, pedig Niall már öt éve nincs közöttünk: "Niall elvesztése egy élő rémálom volt, különösen azok után, amin keresztülmentem, amikor elvesztettem a bátyját és az apját. Még mindig találkozom Niall barátaival, és látom, hogy mennyit jelentett nekik, és még mindig vigasztal, hogy a két fiú az apjukkal van."

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek