Csapda

Hoppá: a ViaGoGo után újabb jegyértékesítő oldal veri át a magyarokat

B. V.

Létrehozva: 2024.07.11.

Egy magyar az olimpia kapcsán több, mint egy milliót vesztett átverés miatt.

A világméretű botrányt keltő ViaGoGo után újabb jegyértékesítő átverésre derült fény. Ezúttal a 2024-es nyári olimpiára vágyók kerültek a csalók célkeresztjébe. A paris24tickets.com internetes oldal mögé bújt bűnözők rengeteg áldozatot szedtek, egy budapesti férfi bevallotta: 1,3 millió forintot bukott. (Te véletlenül se gépeld be/használd a paris24tickets.com internetes oldalt!)

online vásárlás, netes vásárlás, bankkártya, átutalás, online fizetés, pénz, bankszáma
Internetes csalás áldozata lett. Fotó: Pexels

Az átvert férfi a Tényeknek mesélte el a történetét.

A vásárlásokról két angol nyelvű e-mailt kaptam, melyekben az egyik vásárlásról számla szerepelt. A honlapon a jegyek későbbi kiküldését ígérték, és egy jelszóval védett, nevem alatt lévő fiókban tekinthettem meg az információt azokról

– közölte a neve elhallgatsát kérő áldozat.

A férfi szerint a felület nagyon is valódinak tűnt, precíz munkát végeztek a szélhámosok, hiszen semmi gyanúsra nem figyelt fel. A csalók minden részletre adtak, ugyanis amikor a vásárló valamelyik lépésnél elakadt, egy angliai telefonszámról felhívta egy nő, és segítséget ajánlott – emeli ki honlapján a Tények.

A budapesti áldozat akkor jött rá, hogy átverték, amikor ellenőrizni akarta a belépőit. Ekkor ugyanis egy üzenet jelent meg, miszerint a böngésző blokkolta az oldalt és ara figyelmeztette: „veszélyes tevékenység, ellophatja adatait, jelszavait!”. A károsult azonban ezt figyelmen kívül hagyta, próbált belépni, de hiába. Az oldal ugyanis már nem létezett. A férfi jegyek és pénz nélkül maradt, ami miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A paris24tickets.com honlapját egyébként többen is csaló oldalnak minősítették az interneten, így minden bizonnyal egy komoly, nemzetközi átverésnek esett áldozatául a budapesti férfi is. Pont úgy, mint az egykori ViaGoGo kárvallottjai – a létező cégre anno a Gazdasági Versenyhivatal közel félmilliárdos bírságot szabott ki. 

A sokakat átverő weboldalról vett egyik jegy vásárlásának visszaigazolása (Fotó: tények)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek