Félelmetes

Visszatért a halálból a beteg, ezzel a két szóval írta le a túlvilágot

K. C.

Létrehozva: 2024.07.28.

Elképesztő dolgokat tapasztalt egy hospice nővér a munkája során.

Egy hospice ápoló megosztotta azt a két szavas összefoglalót, amellyel egyik betege a túlvilági életet jellemezte.

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Hadley Vlahos nővér az End Well YouTube-csatornán beszélt az életük végéhez közeledő emberek gondozásával kapcsolatos tapasztalatairól. Az egyik páciense gyönyörűnek írta le a túlvilágot és elmondása szerint alig várja, hogy visszatérhessen oda. 

„Gyönyörű, tudod. És én azt kérdeztem: „Mi az? És ő azt felelte: „A túlvilág. Alig várom.” - mesélte a megdöbbentő tapasztalásról a nővér. 

Hadley felidézte azt is, amikor először hallotta, hogy egy haldokló beteg az egyik elhunyt szerettével beszélget. Bár kezdetben szkeptikus volt, megjegyezte, hogy sok, az élete végén járó beteg számolt be arról, hogy elhunyt szeretteivel beszélgetett, mielőtt ők maguk elhunytak volna.

„Hallottam, hogy a páciensem a semmiből feltette ezt a kérdést: te voltál a pillangók? A tekintetem azonnal a tabletemről a betegre ugrott, majd az ajtóra, hogy megnézzem, nem lépett-e be valaki más is a szobába. Előrehajoltam, megérintettem a karját, és azt kérdeztem: „Tessék?”. Erre ő: „Éppen a fiamat kérdeztem, hogy ő volt-e a pillangó.” Amikor kiléptem a folyosóra, hogy beszéljek a férjével, a szemei megteltek könnyel, ahogy arról beszélt, hogy a fiuk a középiskolában meghalt, és hogy utána a betegem mindenhol pillangókat látott” – tette hozzá Hadley. 

A hospice ápolónő elárulta, hogy az élet végi ellátásban részesülő betegekkel való találkozásai arra késztették, hogy megkérdőjelezze a hite hiányát.

„Minél tovább dolgoztam a hospiceban, annál több beteget ismertem meg, akik a haláluk előtt találkoztak a szeretteikkel. Ott volt Miss Sue, akiért a férje jött el a végén, és akkor tűnt el a halálfélelme. És Miss Edith, aki súlyos demenciában szenvedett, és még kommunikálni is képtelen volt az élete végén. Ezekkel az élményekkel szembesülve feltettem magamba néhány kérdést. Ez nem illett össze az ateizmusommal” – zárta sorait a hospice nővér, Hadley. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek