Baleset

Most érkezett: ismét lezuhant egy vitorlázórepülő, ezúttal Sóskúton – fotóval

B. T.

Létrehozva: 2024.07.03.

Módosítva: 2024.07.03.

A pilótát ezekben a pillanatokban mentik a helyszínen.

A Bors úgy értesült, hogy a vitorlázórepülő éppen a Pest vármegyei Sóskút fölött repült át, amikor – eddig ismeretlen okokból kifolyólag – zuhanni kezdett, majd a földbe csapódott.

A rendőrök és a tűzoltók is a helyszínre értek. A gép nem lakott, hanem ipari területre zuhant   Fotó: Bors

Lapunk úgy értesült, hogy a gépen egy ember, a pilóta utazott, aki a gépével nem lakott területre, hanem a helyi ipari park területére zuhant le, így más nem sérült meg a balesetben. A helyszínre azonnal rohantak a mentősök, tűzoltók és a rendőrök is, akik ezekben a percekben is biztosítják a helyszínt, ahogyan jelen pillanatban is zajlanak a mentési munkálatok. Úgy tudjuk, hogy a gépet vezető pilóta a helyzethez képest szerencsésen megúszta a balesetet, és könnyebb sérülésekkel hagyhatta el a roncsot. 

Az eset kapcsán megkerestük a rendőrséget is, akik az alábbi választ adták: 

"Ma délelőtt egy vitorlázó repülőgép a sóskúti ipari park területén a szántóföldre zuhant. A baleset következtében a gép 26 éves pilótája az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett. Az eset kapcsán a rendőrség szabálysértési eljárást indított"

 - mondta el lapunknak Váraljai Anita Kamilla, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Az Országos Mentőszolgálat az alábbi információkat osztotta meg lapunkkal: 

"A helyszínre a budaörsi mentőhelikoptert riasztotta mentésirányításunk. Bajtársaim a pilótát potenciálisan súlyos sérülésekkel látták el. A helyszíni beavatkozásokat követően további vizsgálatokra és ellátásra légi úton szállították kórházba a sérültet" - mondta el a Borsnak Hangai József mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.

Sajnos nem ez volt az egyetlen hasonló eset az elmúlt napokban: június 23-án a Dunakeszi Reptér közelében zuhant le vitorlázó repülőjével a 17 éves Viktória. Bár Vikit súlyos koponyasérüléssel azonnal kórházba szállították, végül már nem tudták megmenteni az életét; míg vasárnap, június 30-án két vitorlázó repülő ütközött össze Nyíregyháza környékén. A két gép nagyjából egy kilométeres magasságban rohant egymásba, a pilóták pedig még szerencsére időben ki tudtak ugrani belőlük. Végül egy 70 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel, míg egy 50 év körüli férfit megfigyelés miatt szállítottak kórházba. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek