Fesztivál

Mesés látvány, így még garantáltan nem láthattad Pécs belvárosát – galéria

Bors

Létrehozva: 2024.07.07.

Az egyébként is gyönyörű Pécs belvárosában a család minden tagja megtalálja a kedvére valót.

Ellenálhatatlan programokkal várja az érdeklődőket a pécsi Zsolnay Fényfesztivál! A mesterséges intelligencia, a fényerdő és a sci-fik világa csupán néhány, melyek miatt érdemes ellátogatni a rendezvényre július 4. és július 7. között.

ZSOLNAY FÉNYFESZTIVÁL 2024 PÉCS
Már az első napokban rengetegen érdeklődtek a látványos pécsi fényfesztivál iránt. Fotó: Gigor Csaba / Bors

A Színház téren láthatunk lézertáncot, a Barbakán hengeres épülete a poklot a mennyel összekötő tengellyé alakul, a Civil Közösségek Házában a Light Art Museum Budapest munkáiból látható csoportos kiállítás, míg a Cella Septichora Látogatóközpontban egy holografikus vászon vehető szemügyre, amit a látogatók kelthetnek életre. A Martyn Ferenc Múzeum udvarában működő Fényművésztelep továbbra is egyetemi diákoknak és fiatal alkotóművészeknek kínál lehetőséget, hogy bemutassák alkotásaikat, míg a Fénybütyköldében több helyszínen különböző világító tárgyakat készíthetnek a látogatók.

A nem mindennapi látványosságokat és a fényfestés igazi csodáit az egyébként is gyönyörű Pécs belvárosában, összesen 30 helyszínen csodálhatjuk meg a 4 napban. A fesztivál programjai és a Fény Útja köztereken bemutatott látványosságai ingyenesen látogathatók, míg a zárt terekben lévők egy karszalag megvásárlásával nézhetők meg, ezek a Fény Útja Extra helyszínek. A július 7. vasárnap éjfélig tartó programok kiváló kikapcsolódást nyújtanak az egész család számára.

Most következő képgalériánkban, melyet az alábbi fotóra kattintva lehet végignézni, az eddigi látványosságokból adunk egy kis ízelítőt:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek