Csoda

„Meg se moccant... utána láttam, hogy elkezdték a szívmasszázst” – 7 éves lett a halva született Dorci

KN

Létrehozva: 2024.08.22.

Dorci a születése óta küzd az életéért és szépen halad. Nem véletlen, hogy a szülei nagyon büszkék a kislányukra, aki mindennél jobban készült a születésnapjára.

Dorci története sokak szemébe könnyeket csalt: a kislány halva született, de az orvosoknak sikerült újraéleszteniük és azóta küzd az életben maradásért. A kis harcos 7 éves lett; családja körében ünnepelte a születésnapját. 

Dorci hétéves lett Fotó: beküldött

„Nagyon várta a születésnapját”

Dorci sok mindent megért, de nem tud járni és beszélni, az igent és a nemet intéssel tudja jelezni, ezért igyekeznek eldöntendő kérdéseket feltenni neki. Egy speciális bentlakásos iskolában tanul, ahol a képességeinek megfelelő fejlesztést kapja, hogy minél hamarabb felépüljön. Az intézményben kitűnően teljesít, a szülei büszkék rá. 

Nagyon várta a születésnapját, egy hetet számoltunk vissza, hogy mennyit kell még aludnia. Amennyire tudja, próbálta használni az ujjait és megmutatni, azt, hogy hány éves lett

– árulta el a Borsnak a kislány anyukája, Harasztia Judit. 

Dorci örült a tortának  Fotó: Beküldött 

„Egész nap lázban égett”

Dorci széles mosollyal fogadta a tortáját és csodálta a csillagszórót. 

Nagyon örült a vendégeknek, a tortának. Egész nap lázban égett, alig tudott előző este elaludni

– mondta az anyuka. 

„Amikor először láttam Dorcit, mindenhonnan csövek lógtak ki belőle”

Judit korábban visszaemlékezett a Ripostnak, hogy mit élt át, amikor világra hozta Dorcit. A harmadik terhessége, csakúgy, mint az első kettő, problémamentes volt; senki sem számított szülés közbeni komplikációra, azonban a pici súlyos oxigénhiányos állapotban, halva született meg Szigetváron. Az orvosoknak sikerült újraéleszteni őt, de jelentős agykárosodást szenvedett. 

Döbbent csend volt, amikor megszületett, a légy zümmögését is lehetett hallani. Először betették a csap alá, ott az orvos kezén volt Dorci, folyt rá a víz, de meg se moccant és nagyon fehér volt; utána láttam, hogy elkezdték a szívmasszázst

 – idézte fel a Ripostnak a kislány anyukája, aki azt is elárulta: mindössze ennyire emlékszik abból, ami a szülőszobán történt, ezt követően ugyanis elvesztette az eszméletét. „A következő emlékem, hogy közölték velem: Dorcit elvitték Pécsre, az intenzívre. Sokkot kaptam. Judit csak másnap mehetett a kislánya után.

Amikor először láttam Dorcit, mindenhonnan csövek lógtak ki belőle; na, az volt az igazi sokkhatás!

Mivel a kis Dorcinak agytörzsi agyvérzése volt, súlyosan károsodott a központi idegrendszere. Két hónapot ápolták az intenzíven, szülei csak ezt követően vihették őt haza.

A Somogy vármegyei Barcson élő család mindent megtesz azért, hogy a kislányuk teljes életet élhessen. Dorci gyógykezelésére több millió forintot költöttek. A kislány szülei minden támogatást hálásan fogadnak, Dorci saját számlaszámára. IDE kattintva megtudhatod a számlaszámot.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek