Top 5

A gólyák megmondják nekünk, milyen lesz az idei tél; bulizó fiatalokat nyelt el a Duna

Kurkstein J.

Létrehozva: 2024.08.18.

Ezek voltak a Bors legolvasottabb cikkei az elmúlt héten.

A népi megfigyelések szerint a gólyák augusztus 20-án, Szent István napján kelnek útra, ám ez az időpont nincs kőbe vésve. A gólyák viselkedéséből bizony őseink még a tél időjárását is meg tudták jósolni. A hagyomány úgy tartja, hogy ha a gólyák hamar útra kelnek, hideg lesz a tél, azonban ha a szokott időben kezdik meg a vonulást, enyhe télre lehet számítani. Ha hihetünk őseink megfigyeléseinek, a téli hónapok enyhe időt ígérnek, hiszen a fehér gólyák nagy része még nem indult el a tengeren túlra. 

Mű gólyafészek került Kömlődre (13)
Ha hihetünk őseink megfigyeléseinek akkor enyhe télre kell készülnünk  Fotó: Flajsz Peter

Bulizó fiatalokra csapott le az éjszaka a vihar a Dunánál augusztus 14-én este. A fiatalok információink szerint egy közösségi oldalon szerveztek összejövetelt a Duna partra, ott, ahol az Ördög-patak belefolyik a Dunába, az Erzsébet híd budai hídfőjétől nem messze. Ott jöttek össze, egyelőre nem tudni, hányan, akik közül háromnak nyoma veszett, ám később megtalálták őket. 

A három megtalált fiatalt könnyebb sérülésekkel szállítottá kórházba  Fotó: Bors

A napokban (augusztus 14.) misztikus és különleges égi jelenség volt hatással az életünkre. A Mars és a Jupiter szoros együttállását csodálhattuk meg. A két bolygó mágikus hatással lehet az életünkre és szerencsét hozhat bizonyos csillagjegyeknek. A mágikus hatása mellett rendkívül különleges látványt is nyújtott az égi jelenség. Rendkívül szoros együttállásban volt megcsodálható a Jupiter és a Mars bolygót. 

 

A Bors számolt be róla elsőként, hogy milyen lövöldözés, dobálózás és tömegverekedés alakult ki augusztus 10-én, kora délután a Fejér vármegyei Ercsi településén, az Egressy utcában.

Egy korábbi feljelentés miatt jöttek az öcsém és a fiam házára, hogy vonja vissza a vallomását. Emiatt megtámadtak mindenkit itt az utcán 

- mondta lapunknak Balog János, akit meg is lőttek a csetepatéban, így azóta folyamatosan kórházi kezelésekre kell járnia, ám egy ilyen alkalomnál az egészségügyi intézménynél vártak rá a támadói. 

Nem tudtam bemenni, mert ott köröztek a kórház körül, így inkább hazajöttem

- idézte fel a Borsnak Balog János. 

Balog Jánost lábon lőtték a támadok Fotó: Bors

Ahogy azt jósoltuk az időjárás előrejelzésünkben alaposan befűtöttek a hétvégére, nem véletlenül volt harmadfokú hőségriasztás érvényben, az országunk déli részein még a 40°C fokos hőmérséklet vagy a közeli hőmérséklet sem volt ritka. Ez a meleg már kihatott, illetve kihat az alvásunkra is, illetve sokaknak okozhat fejfájást és egyéb egészségügyi problémákat. 

LB_20240730_kanikuka_0042
A közel 40 fokos időt eső zavarhatja meg, ám ettől csak a páratartalom fog nőni  Fotó: Ladóczki Balázs



 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek