Rémisztő

„A nevemen szólított” - hátborzongató dolgok történtek a magyar fiúkkal egy kísértetkastélyban - Galéria

KN

Létrehozva: 2024.08.23.

Erdőszéli, elhagyatott kastélyban járt Jana és csapata. A helyen meggyilkolt szolgák lelkei kísérthetnek.

A három híres urbexes, Jana, Csanád és Ricsi elhatározták, hogy felkeresik a leghátborzongatóbb helyeket Magyarországon. Ezúttal egy városi legendának jártak utána, miszerint egy erdőszéli kastélyban egy mumus csapkodja az ajtókat, illetve hozza a frászt az oda látogatókra.

Csanád és Jana a kísérteties helyek felkeresői Fotó: Goják Jana

 „Itt mészárolták le a szolgákat”

A csapat videósa, Ricsi érdekességeket osztott meg a kastélyról: 

Utánanéztem a helynek és olvastam, hogy a II. világháború alatt itt mészárolták le a szolgákat, gondolkodás nélkül. Utána a 70-es években pedig gyermekváros lett, ahol árva gyerekek éltek.  

 

Ricsi kémleli a rémséges épületet  Fotó: beküldött-Goják Jana

„A küldetést a helyi lakosoktól kaptuk”

A fiúk felmásztak a kastély padlására, ahol megpróbáltak kommunikálni a bent lévő entitásokkal. A Spirt Box nevű szerkezet különböző rádiófrekvenciák között váltogatva képes kiszűrni a szellemek hangját. A srácok halálra rémültek, amikor a kísértet kimondta Jana nevét. 

Ebben a kastélyban egy mumust kerestünk. A küldetést a helyi lakosoktól kaptuk, akik ajtócsapódásokra lettek figyelmesek az erdőszéli kísértetkastélyban. A megmagyarázhatatlan hangok mellett az este legnyomasztóbb része az volt, amikor a Spirit Box a nevemen szólított. Sokszor használjuk ezt a szerkezetet, de ez volt eddig a leghátborzongatóbb élményünk vele

- mesélte a fiatal urbexes srác.

A Spirit Box Fotó: beküldött-Goják Jana

„Paranormális jelenség volt”

A kísértetkastélyban női hangokat hallottak, majd egy hatalmas puffanás, csörgés és ajtódübörgés törte meg a csendet. A fiúk elkezdtek futni az egyetlen kijárat irányába. 

Lehet, hogy nem is ember, hanem paranormális jelenség volt. Emberi jelenlétet nem tapasztaltunk, szóval nem tudjuk mivel magyarázni az ajtócsapódásokat 

- jegyezték meg.

A Bors galériájában megnézheted az erdőszéli kísértetkastélyt:

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek