Diagnózis

A szeme jelezte, agydaganatos lett egy 2 éves lány: „Nehéz hallani, mikor azt mondja, hogy „fáj””

K. C.

Létrehozva: 2024.08.31.

A szülőket első hallásra szó szerint sokkolta lányuk diagnózisa.

Egy kislány a szülei elvitték az orvoshoz, hogy ellenőrizzék a szívét, ám az orvost jobban aggasztotta a gyermek szeme. Különösen az egyik szeme volt gyanús, ami kissé megereszkedett, ezért beutalta egy vizsgálatra. Így derült ki, hogy a 2 éves kis Della Messengernek jóindulatú agydaganata van, ami nyomta a látóidegeit.

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Fotó: @Pexels

Szüleit, a 31 éves Raegan Bradyt és a 30 éves Alex Messengert figyelmeztették, hogy a kis Della már valószínűleg nem lát a bal szemére, és idő múlásával egyre többet fog veszíteni a látásából. Della daganata nem operálható, de az orvosok remélik, hogy a daganat növekedését egy 18 hónapos kemoterápiás kúrával, majd valószínűleg egy további kúrával meg lehet fékezni.

„Először nagyon megijedtünk - kiderült, hogy nem rákos, de nem tudják eltávolítani vagy gyógyítani. Valószínű, hogy a bal szemére már teljesen elvesztette a látását, és most kemoterápiát kap, hogy megmentsük a látását a jobb szemén. Ha idősebb lett volna, sokkal nehezebb lett volna a számára. De még mindig nagyon nehéz hallani, mikor azt mondja, hogy „fáj”, amikor kezeléseken vesz részt” – nyilatkozta Raegan, aki belsőépítészként dolgozik.

Alex elmondta, hogy azért vállal hétvégi műszakokat, hogy hét közben két szabadnapot kapjon, amit arra használhat, hogy Dellát el tudja vinni a kezelésekre. Raegan, akinek a cége hétvégén zárva tart, végül a felére csökkentette a munkaidejét - és így a fizetését is -, hogy három szabadnapja legyen a héten, amikor Dellára kell vigyáznia a kezelés után.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek