Csalók

Újabb aljas trükk: 30 ezret csaltak ki egy nőből ezzel a mocskos módszerrel

Létrehozva: 2024.08.03.

Egy ismert üzletember nevében verték át a nőt a csalók.

A Police.hu ismét egy felháborító csalásra hívta fel a figyelmet. Egy mosonmagyaróvári nő mesélte el, hogy július végén kapott egy üzenetet a közösségi oldalán, amiben anyagi segítséget ígértek neki egy, a jótékonyságáról ismert üzletember nevében. A rövid üzenetváltás során 900 dollárt, vagyis nagyjából 328 ezer forintot ígértek neki, csupán annyit kértek cserébe, hogy utaljon el 30 ezer forintot egy bankszámlaszámra - ő pedig sajnos megtette ezt.

csalás, bankszámla, pénz, átverés, Shutterstock illusztráció 1954985212
Fotó: fizkes / Shutterstock (Illusztráció)

Sajnos az áldozat számára nem volt intő jel, hogy tört magyarsággal íródtak az üzenetek, így kölcsönpénzből utalta el a 30 ezer forintot, majd csomag érkezéséről kapott értesítést, amiért szintén fizetnie kellett volna. Ez már nagyon gyanús volt neki, ezért megkereste a közösségi oldalán az ismert üzletembert, aki felvilágosította őt, hogy neki semmi köze ehhez, sajnos egy átverésről lehet szó, és értesítse minél hamarabb a rendőrséget. Így is tett, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság csalás vétsége miatt folytat eljárást.

Nem győzzük hangsúlyozni, legyen mindig óvatos, ne hagyja, hogy átverjék!

- Egy közösségi oldalon regisztrált profil nem alkalmas arra, hogy a mögötte álló személyazonosságát igazolja. Az oldalak üzemeltetői a regisztrálók adatainak valódiságát nem ellenőrzik.

Ha mégis áldozattá vált:

- Értesítse a rendőrséget! Jelentse be a 112-es, ingyenes segélyhívó számon!

- Ha tudja, mentse el a beszélgetések tartalmát!

- Ha megadta a banki adatait, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál

– olvasható a rendőrség honlapján.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek