Baleset

Lezuhant egy repülőgép: jelenleg is túlélők után kutatnak az Alpokban

Létrehozva: 2024.08.26.

A kutatócsapatok már a helyszínen vannak, de nincs könnyű helyzetük.

Szörnyű baleset történt: eddig tisztázatlan körülmények között lezuhant egy repülőgép az osztrák Alpokban, ráadásul egy olyan területen, ahol nehezek a terepviszonyok. A hatüléses gép Olaszországból indult, amikor a nyugat-ausztriai Brandnertalnál, a svájci határ közelében lévő hegyvidéki területen lezuhant. A hegyi kutatócsapatok elkezdték a terület átvizsgálását, miután Klaus Bitschi, a település polgármestere riasztást adott ki a baleset miatt.

Brandnertal, Alpok
Brandnertalnál zuhant le a kisgép  Fotó: YouTube

A mentőalakulatok azonnal a túlélők keresésére indultak, mivel a gép törzsét továbbra sem találják. Mintegy 100 mentőegység, köztük a hegyi mentők, a tűzoltóság és a rendőrség is ott van a baleset helyszínén.

A mentést tovább nehezíti, hogy a sűrű köd miatt jelenleg nem lehet az áldozatokat helikopterrel keresni – áll a mentőszolgálat közleményében. Egyelőre nem tudni, hány utas tartózkodott a magánhasználatban lévő repülőgép fedélzetén a baleset idején. A jelentések szerint a gép egy 1978-as kétmotoros Beechcraft Baron 58-as modell volt – írja a Metro.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek