Búcsú

Angyal volt a földön: hófehér hintóval, színes ruhákban kísérték utolsó útjára a 7 éves kislányt

P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.24.

Végső búcsút vettek a tragikus hirtelenséggel elhunyt 7 éves kislánytól.

Taylor Swift egyik dalát énekelte a sorfal, miközben elvitték előttük a 7 éves Elsie Dot Stancombe koporsóját. A kislány a Southport-i késes támadásban vesztette életét másik két kislánnyal együtt. Egy ruandai 17 éves migráns rontott be a táncórára, majd válogatás nélkül késelt. Sajnos három gyermek életét már nem tudták megmenteni. 

Hófehér hintón kísérték utolsó útjára a 7 éves Elsie Dot Stancombe-t.
Fotó: AFP

Családja „igazán felejthetetlen” lánynak és „odaadó Swiftie-nek” jellemezte, aki „annyi életbe hozott fényt, szeretetet és örömet”, és azt mondták, hogy „örömmel, reménnyel és szeretettel” akarják megtölteni lányuk temetésének napját. Elsie életét akarták ünnepelni, nem gyászolni az elmúlását.

A temetés reggelén közzétett közleményükben a következőket mondták: „Elsie átölelte az életet, és pozitivitással, reménnyel és szeretettel ünnepeljük ma életét »Elsie különleges napján«. Elsie minden napját egyszerűen azzal töltötte, hogy határozottan, kitartóan, szeretettel és kedvességgel élvezte az életet. Elsie csodálatos kislány volt. Képes volt megvilágítani bármelyik helyiséget, ahová belépett, igazán felejthetetlen volt.”

Elsie, Alice da Silva Aguiar (9) és Bebe King (6) életveszélyesen megsérültek július 29-én a Hart Street-i stúdióban egy Taylor Swift témájú táncórán történt támadásban. Elsie-é volt az utolsó temetés, amelyet a támadás áldozatainak tartottak.

A családja így nyilatkozott: „Szeretett táncolni, és magától értetődik, hogy odaadó „Swiftie” volt, mindig mindenre hajlandó volt, és minden tevékenységet kipróbált. Pompomlányként találta meg igazi szenvedélyét, alig bírta kivárni az óráit. Kitartása csodálatra méltó volt, attól kezdve, hogy teljesített egy 3 ezres futást és 10 ezer méter jótékonysági sétát a helyi hospice számára. Mindent, amit tett, száz százalékos erőbedobással csinált és sosem adta fel. Mi vagyunk a négy legjobb barát az egész világon – és ez a mantra életünk végéig velünk marad, abban a tudatban, hogy Elsie itt van velünk, és örökké a szívünkben marad. Elsie sok életbe hozott fényt, szeretetet és örömet, és ez világossá vált számunkra mindenkitől, aki ismerte őt, és mindenkitől a közösségen belül. Mindig hálásak leszünk azért a szeretetért és támogatásért, amelyet az elmúlt hetekben kaptunk, és büszkék vagyunk, és továbbra is büszkék leszünk arra, hogy Southportban élhetünk."

A gyászolók – köztük a család kutyája, Bobby – a Birkdale-i Szent János-templom előtt gyűltek össze, hogy várják a hófehér hintót, amely a családi házból a rózsaszín szalagokkal díszített utcákon vitte Elsie-t. A templom megtelt színekkel, mert arra kérték a gyászolókat, hogy ne feketét, hanem pasztell vagy élénk színt vegyenek fel.

A képre kattintva megnézheted a szívbemarkoló fotókat:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek