Élmény

Augusztus 20-a a Balatonnál - Koncertek, lézershow, tűzijáték vár a magyar tengernél

Julius K.

Létrehozva: 2024.08.17.

Budapesten több száz programból választhatsz a Szent István-napokon, ám a Balatonnál is felejthetetlen élményekkel várnak. Összegyűjtöttük, milyen programokkal várnak a magyar tengernél a hosszú hétvégén.

Eszedbe jutott már, hogy milyen érzés lehet a Balaton partjáról megcsodálni az augusztus 20-i tűzijátékot? Mondjuk Balatonkeneséről, ahonnan mind az északi, mind a déli part fényeit látod, miközben egymást érik a pirotechnikai látványosságok. De nem csak erre az élményre, hanem akár a négynapos hosszú hétvégére megéri hazánk legnagyobb tavához látogatnod, mert felnőtteknek és gyerekeknek is készülnek koncertekkel, zenei csemegékkel, és ahogy az ilyenkor megszokott, gasztronómiai, kulturális programokkal. Például a tűzijáték helyett van, ahol lézershow, fényshow, illetve vízijáték, sőt lángshow és fényszínház vár. Többek között Balatonalmádi, Balatonkenese, Alsóörs, Tihany és Siófok ígér felejthetetlen szórakozást, Ezeket gyűjtöttük most össze

A balatoni tűzijáték felejthetetlen élmény  Fotó: Varga György

Lézershow és tűzijáték 

Balatonfüreden 22 órakor, Alsóörsön szintén 22 órakor, míg Csopakon 21 óra 30 perckor kezdődik majd a tűzijáték. Zánkán is 21 óra 30 perckor indítják a rakétákat. Ezzel szemben Siófokon augusztus 20-án 22 órakor lézershow veszi kezdetét, miközben Tihanyban 21 óra 15 perckor fényszínház indul a Mádl Ferenc téren. Balatonkenesén sem lesz átlagos az augusztus 20-a, ahol este fényjáték és lángshow nyűgözi majd le a Széchenyi parkba látogatókat. Hasonló látványosságra készül Balatonfűzfő is, ahol augusztus 20-án este vízijáték és lángshow lesz a ünnepi műsor része. 

Alsóörs

Az északi-part egyik gyöngyszemén a 30. Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivált érdemes megnézni, ahol négy napon át várnak esti koncertekkel, olyan fellépőkkel, mint Takács Tamás, Koós Réka,  Király Viktor, de utcabál is lesz a Búgócsiga zenekarral és Sas-Si Duóval. Persze nem maradhat el a kenyérszentelés és a tűzijáték sem.

Siófok 

A déli part legnagyobb városában a Bor és Kenyér Ünnepével készülnek a hajóállomáson, ahol szintén négy napra lehet tervezni, például egy remek Szandi koncerttel vagy a gyorsabb ritmusok kedvelőinek Dj Medve és a Disco Fever Partival. A kicsik is találnak maguknak szórakozást Kerekítő Mondókázó baba-mama foglalkozáson, illetve a tánc szerelmesei a C&M Dance Studio versenytánc produkcióján. A négy nap alatt többek között fellép még a Kormorán, az Ismerős Arcok és Tóth Vera is. 

b10i7356
A Tihanyi Alkotók Háza az Apró alkotók műhelyével vár  Fotó: Penovác Károly

Balatonalmádi 

Almádiban leginkább esti koncertekkel szórakoztatják a nyaraló, ünneplő embereket. Változatos és igényes zenei felhozatalra lehet számítani a Kézfogás Európa Szoborparkban, ahol megmutatja művészetét a Kacaj folkpop zenekar, a Catsby zenekar és az electroswing, illetve Németh Kyra Smallchestra és nem utolsósorban Cannaro swingbanda, de a Dió Banda táncháza is műsoron lesz. 

Tihany

A Balaton parti félszigeten augusztus 18-tól 20-ig tartanak az ünnepi rendezvények. A Pünkösdi ligeten Kaláka koncert, míg a Magtár teraszon 19 órától a Don Pedroz duo műsora tekinthető meg. A Tihanyi Alkotók Háza az Apró alkotók műhelyével vár, a Bencés apátsági templomban pedig Arnold Schoenberg Choir koncertje hallható.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek