Diagnózis

Az orvos is azt hitte, csak megfázott a tinilány, napokkal később már járni sem tudott

Bors

Létrehozva: 2024.08.25.

Családja gyászolja azt az életet, amit a fiatal élhetett volna. Senki nem gondolta, hogy ilyen lesújtó diagnózist kaphat a korábban mindig egészséges tini.

Az 17 éves Amy-Louise azt hitte, hogy csúnyán megfázott, de öt nappal később már járni sem tudott, rohamai voltak, így kórházba került. A most 19 éves Angliában élő fiatal családja elmondása szerint egy nagyon egészséges tinédzser volt, az állapota hirtelen lett egyre rosszabb.

Mivel korábban nem tapasztalt komolyabb betegséget, ezért is hitte azt a fiatal 2022 októberében, hogy csak megfázott. A házorvos kétszer is hazaküldte, majd miután már járni és beszélni sem tudott, funkcionális neurológiai rendellenességgel diagnosztizálták, aminek következtében a betegeknél végtaggyengeség, mozgászavarok, szenzoros tünetek és emlékezetkiesés alakulhat ki - írja a Mirror. Amy-Louise élete „teljesen megváltozott”, mivel a rendellenesség memóriazavart, valamint rohamokat okozott nála – néha naponta akár hatot is.

Édesanyja, az 55 Julie, elmondta, hogy lányának 24 órás felügyeletre van szüksége, és kerekesszéket kell használnia, mivel nem tud hosszabb távon járni, és bár a beszéde részben visszatért, gyakran elmosódott és „dadogásra hasonlít”.

Alkalmazkodnunk kell ezekhez a hatalmas változásokhoz az életünkben, és minden remény, álom, elképzelés és célkitűzés teljesen megváltozott. Szinte minden nap rohamai vannak, ez nagyon nehéz, gyakorlatilag gyászolnunk kellett azt az életet, amit Amy élhetett volna

- nyilatkozták a beteg szerettei. A becslések szerint az Egyesült Királyságban 50.000–100.000 ember szenved ugyanabban a betegségben, mint Amy-Louise. A betegség hosszú távú kezelést igényel, nem minden esetben gyógyítható teljesen. Az állapot súlyosságától és a kezelésre adott egyéni válaszoktól függően azonban jelentős javulás érhető el.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek