Gyilkos kór

„Már nem fáj neki” - azt hitte a tüneteire, csak öregszik, rákban halt meg a szerető férj

Bors

Létrehozva: 2024.08.20.

A férfi azt hitte, az öregedés jeleit tapasztalja magán, de sajnos gyilkos kór támadta meg a szervezetét.

Egy Newcastle-ben élő biológus, Rachael Smith férje elvesztése után arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy vegyék komolyan az egészségüket és figyeljenek a legapróbb tünetekre is! Az 58 éves Dave Smith három hónappal azután hunyt el, hogy hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. Özvegye szerint a férfi évekig figyelmen kívül hagyta a hasi fájdalmait és az emésztési problémáit, amelyeket az öregedés jeleinek tulajdonított. 

23 év korkülönbség volt közöttünk, de nagyon fiatalos volt, aztán az elmúlt évben kezdtem észrevenni, hogy egyre idősebbnek néz ki

– mondta Rachael, aki maga sem aggódott a mindig egészsége férje miatt az első tünetek megjelenésekor. Mire rájöttek, hogy mekkora a baj, a férfi állapota már nagyon súlyos volt.

Dave állapota gyorsan romlott, és a következő két hónapban súlya 79 kilóról 54 kilóra csökkent. Nem hittem volna, hogy ezután még képes fogyni, de sajnos sikerült neki, és annyira felkavaró volt látni, mert őszintén szólva olyan lett, mint egy csontváz

– árulta el a szívszorító részleteket az özvegy. A férfi állapota az utolsó időszakban gyorsan romlott, végül úgy döntött, otthon hal meg, kemoterápia nélkül - írja a Mirror.

Azt mondta, otthon akar elaludni mellettem. Soha többé nem akarom, hogy egy lelki társ meghaljon, mert ez nagyon traumatikus. Megfogtam a kezét, és azt mondtam, hogy szeretem. Amikor elment, az fájdalmas volt, de egyben megkönnyebbülés is, hogy már nem fáj neki

– nyilatkozta Rachael a férje elvesztéséről. Dave május végén hunyta le örökre a szemét. A gyászoló feleség azt reméli, hogy férje története arra ösztönöz mindenkit, hogy forduljon orvoshoz, ha változást észlel!

Egy kutatás szerint évente körülbelül 10 500 embernél diagnosztizálnak hasnyálmirigyrákot az Egyesült Királyságban, a páciensek több mint fele három hónapon belül meghal, ezért is kulcsfontosságú a betegség mielőbbi diagnosztizálása.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek