UFO

Bejelentette az űrkutató: „Határozottan vannak idegenek az univerzumban”

KL

Létrehozva: 2024.08.28.

Megdöbbentő dolgokról beszélt az űrmérnök.

Az utóbbi időben tapasztalt gyakori UFO-megfigyelések miatt egyre többen vannak azon az állásponton, hogy az idegenek léteznek, sőt mi több, akár köztünk is lehetnek.

Több magyar településen is megjelenhettek az UFO-k / Fotó: Shutterstock
A szakember szerint vannak idegenek az univerzumban / Fotó: Fer Gregory

S. Somanath, aki 2022 óta vezeti az Indiai Űrkutatási Szervezetet (ISRO), meglehetősen optimista volt, amikor egy podcastban a földönkívüliekről beszélt. Arra a kérdésre, hogy létezik-e élet a kozmoszban, a szakember a következőket mondta a The Ranveer Show házigazdájának, Ranveer Allahbadiának: 

Abszolút, minden kétséget kizáróan. A lelkiismeretem azt súgja, hogy igen, bár bizonyítékom nincs rá. Az ISRO elnökeként mondom ezt önöknek. Biztosan vannak idegenek odakint az univerzumban.

Az indiai űrmérnök hozzátette, a földönkívüliek az univerzum más részein élő rendszereket és kultúrákat alkotnak. Ha csak ezer vagy tízezer évvel is előrébb járnak a technológiában, akkor biztosan meglátogatnának minket.

Hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban, az enyhén szólva is elég nagy kérdés. A tudósok még nem tudják a választ - de rengeteg képletük van arra, hogy megpróbálják kitalálni. Egyelőre nagy a bizonytalanság. Egyes tudósok úgy vélik, hogy galaxisunkban 36 intelligens civilizáció kommunikálhat egy napon velünk, míg mások ezt a számot erős túlzásnak gondolják. Amennyire tudjuk, az idegenek még egy sms-t sem küldtek nekünk.

Somanath azonban kijelentette semmiképpen sem szeretne a közeljövőben földönkívüliekkel találkozni.

− Hacsak ezek az idegenek nem lesznek tudatában ennek, és nem ismerik fel, hogy mi mások vagyunk, és nem választják azt, hogy testünk vagy kémiai felépítésünk tekintetében különállóak maradunk, akkor ez katasztrofális lesz - magyarázta.

Somanath hozzátette, hogy amíg nem kapunk szilárd bizonyítékot, addig csak azt tudjuk elképzelni, hogy milyenek lehetnek az idegenek - írja a Metro.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek