Lopás

Bizarr bűntény: 11 ezer doboz csirkeszárnyat lopott el, most a rácsok mögül álmodozhat róla

B. V.

Létrehozva: 2024.08.13.

Félmilliárdos értékben jutott a nőhöz a falatokból.

Sok család, anya életét menti meg az iskolai ingyenes étkeztetés, pláne, ha anyagi helyzetük nem engedi meg azt, hogy otthon főtt ételt készítsenek a gyerekeknek. Épp ezért, amikor betört a Covid és vesztegzár alá került a világ, az oktatási intézményeknek Amerikában úgy döntöttek, továbbra is segítik a családokat elviteles ételekkel. Erre a lehetőségre külön kellett jelentkeznie a szülőknek. Ekkor döntött úgy egy 68 éves nő Chicagóban, hogy habár nincs gyereke, ő bizony él a lehetőséggel. Vera Lidell egy év alatt összesen 11 ezer doboz csirkeszárnyhoz jutott így, melynek összéértéke a végén 1,5 millió dollár, azaz  majdnem 540 millió forint lett.

csirkeszárny, melegétel, étel
11 ezer doboz csirkeszárnyat lopott   Fotó: Pexels

Lidellnek erre úgy volt lehetősége, hogy az ételt egy bizonyos helyen mindig az iskola számlájára kérte. Bűncselekménye hónapokig észrevétlen volt. Egészen addig, ameddig az körzeti iskolának ki nem küldtek egy 300 ezer dolláros, majdnem 108 milliós számlát csirkeszárnyakról. Az oktatási intézménynek legelőször ebben az étel fajtája lett a gyanús. Ők ugyanis soha nem adnának a tanulóknak csirkeszárnyat, annak túl csontos természete miatt.

A szárnyakat a chicagói iskola által elfogadott éttermekből rendelte mindig, és mivel az érintett vendéglátóhelyek előre egyeztettek az iskolával a Covid alatti elviteles ételekről a gyerekeknek, nem kérdőjelezték meg a nő furcsa, állandó rendelését. Azt, hogy a 11 ezer doboz csirkeszárnyat hány rendeléssel sikerült elérnie, nem tudni, ahogy azt sem, miként jött ebből össze pontosan a másfélmillió dollár.

Lidellt végül elfogták és kihallgatása után, ahol elismerte tettét, letartóztatták. 9 év börtönt kapott – írja a UNILAD

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek