Botrány

Botrány a kórházban: egy évig kereste eltűntként a családja a fiatal nőt, mire kiderült, végig a hullaházban volt

P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.24.

A kórház azt mondta a családnak, a nő csak kisétált tőlük. Közben meghalt.

Kitört a botrány egy kaliforniai kórházban, ahol tavaly áprilisban kezeltek egy nőt, akit a családja egy évig eltűntként keresett - majd kiderült, hogy igazából a kórházba való felvétele után pár nappal meghalt.

Fotó: Facebook

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő Jessie Peterson édesanyja és két nővére azt mondta, hogy a kórházi személyzet azt mondta nekik, hogy „orvosi tanács nélkül” távozott, miután kezelést kapott egy cukorbetegség miatt. A 31 éves Peterson családja szerint rendszeresen járt a Carmichael-i Mercy San Juan Medical Centerbe cukorbetegséggel összefüggő szövődmények miatt.

Két nappal azután, hogy 2023. április 6-án bekerült, Peterson felhívta anyját, Ginger Congit, hogy jöjjön érte - derült ki egy mostani vizsgálatból. De a halotti anyakönyvi kivonatból kiderült, hogy szívleállás következtében meghalt, kevesebb mint két órával azután, hogy felhívta anyját.

A vizsgálat kiderítette, hogy a 31 éves nő holttestét több, mint egy évig a hullaházban felejtették. A család ezért 15 millió dollárra perelte a Dignity Health kórházi üzemeltetőket.

„Jessie családját nem értesítették Jessie haláláról, annak ellenére, hogy a kórház és Jessie családja között korábban kiterjedt kapcsolat volt” – áll a keresetben. – Jessie-t a "Piros 22 A" számú polcra tették, és elfelejtették.

Mivel a család azt hitte, Jessie eltűnt, hónapokig mindent megtettek, hogy megtalálják. A barátokkal és szomszédokkal keresőcsapatokat hoztak létre, szórólapoztak, bejelentést tettek a rendőrségen. Peterson nővére, Angie Rubino még a kórház környékén élő hajléktalanokkal is beszélt. 

Minden megváltozott 2024. április 12-én, több mint egy évvel Peterson feltételezett eltűnése után. Ekkor állítólag a Sacramento megyei seriff hivatalának képviselője felhívta Congit, és közölte vele, hogy a lányát holtan találták a kórház hűtőkamrájában.

Peterson holttestét néhány nappal a hátborzongató felfedezés után átadták családjának, de a maradványai „annyira lebomlottak, hogy nem volt kivitelezhető a nyitott koporsós temetés” – áll a keresetben.

A kórház a mai napig nem kért elnézést a családtól.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek