Veszélyes buli

Bulizókat sodort el a vihar: hihetetlen, mi lett a fiatalokkal

Létrehozva: 2024.08.15.

Módosítva: 2024.08.15.

A fiatalok egy közeli szórakozóhelyen mulattak, de a partit az Ördög-árok nevű szennyvízelvezetőnél fejezték be. A hirtelen lezúduló eső azonban többeket elsodort, hárman eltűntek. Döbbenet, végül hol találták meg őket.

Mint arról a Bors elsőként beszámolt, kis híján tragédiába torkollott egy vidám buli ma hajnalban a Duna parton, az Erzsébet híd budai hídfőjénél. Lapunk ugyanis úgy tudja, hogy a több tucatnyi fiatal együtt indult el partizni egy közeli szórakozóhelyre, azonban idő közben a közösségi oldalakon egy after partyt szerveztek a Duna-partra, az úgynevezett Ördög-árok szennyvízelvezetőhöz. 

A fiatalok a parton várakoztak a rosszul sikerült buli után   Fotó: Bánkúti Sándor

Bár egy ideig minden rendben ment, a mulatság hevében a fiatalok sajnos nem vették észre a közelgő vihart, ami azonban percek alatt lecsapott rájuk hajnali három környékén. Úgy tudjuk, hogy a hirtelen lezúduló esőtől viszont egy zsilip átszakadt, a víztömeg pedig magával sodorta a riadt és sikoltozó srácok egy részét. Információink szerint a gondot az okozta, hogy a bulizók egy része magában a szennyvízcsőben ücsörgött, így őket elemi erővel érte az áramló víztömeg, ami aztán egyenesen a Dunába taszította mindegyikőjüket. Lapunk úgy értesült, hogy többen megsérültek, őket ugyanis a part menti szikláknak és éles köveknek lökte az árhullám.

Egyikük ezután azonnal segítséget hívott, a tűzoltók, a mentők és a rendőrök pedig a helyszínre siettek. Aggodalmuk nem volt alaptalan: bár többen kiúsztak a vízből, de három fiatalnak nyoma veszett. 

A keresés majdnem reggelig tartott. Ekkor kiderült, hogy az eltűntnek vélt srácok otthon alszanak   Fotó: Bánkúti Sándor

Információink szerint hajnali öt környékén a fiatalok még a parton várakoztak, hőtartó fóliába csomagolva zokogtak és vigasztalták egymást, miközben eltűnt társaikat a parton a zsaruk, míg a vízben a búvárok keresték. 

A történet azonban hihetetlen, ám szerencsés módon váratlan fordulatot vett: kiderült, hogy az eltűntnek hitt bulizók épek és egészségesek, és egyáltalán nem veszett nyomuk, úgy tudjuk, hogy csupán a hajnali parti közben elfáradtak és hazamentek aludni. 

 

A fiatalokat busszal szállították el a helyszínről, úgy tudni, hogy mindegyikőjüket kihallgatják   Fotó: Bánkúti Sándor

A hihetetlen végkifejlet után a keresést megszüntették, a fiatalokat pedig buszra szállították, és elvitték. Úgy tudni, hogy őket mind kihallgatják, és keresik azt a személyt, aki a buli szervezője lehetett: 

- A budapesti rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket. A rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert a sodort a folyóba. Bár a helyszínen meghallgatott mintegy 30 tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Bors az Országos Mentőszolgálat munkatársait is felkereste, hogy a sérültek állapotáról érdeklődjön. Válaszuk esetén cikkünket frissítjük. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek